• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

U Topoli održan poljoprivredni karavan u okviru projekta “Najdomaćin 2023”

Vreme čitanja: oko 2 min.

Glavna nagrada za dobitnika titule "Najdomaćin 2023" iznosiće 2.000.000 dinara

  • 0
TOPOLA POLJOPRIVRDNI KARAVAN TANASKOVIĆ Foto: Tanjug/Nebojša Raus

U okviru projekta „Najdomaćin 2023“, koji se održava uz podršku Ministastva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije, prvi poljoprivredni karavan održan je u Topoli.

Veliki broj poljoprirednih proizvođača iz ove opštine predstavio je u petak svoje proizvode, a karavan u Topoli posetila je i ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

- Imala sam priliku da razgovaram sa poljoprivrednicima iz Topole tokom celog dana i ima mnogo lepih priča. Ideja je upravo da predstavimo te priče i da kažemo koliko su ljudi posvećeni poljoprivredi i da nije uzalud to što država radi jer je ozbiljan pomak napravljen u poljoprivredi.

Subvencije koje država ulaže u poljoprivredu nisu otišle tek bilo gde. Postoje radni i vredni poljoprivrednici i preko 95 odsto njih zaista ulaže u svoju proizvodnju, što se iz ovih priča vidi - poručila je ministarka.

Prema njenim rečima, karavan je osmišljen da ide u pet gradova, u pet kategorija.

- Pokrićemo i stočarstvo i voćarstvo, povrtarstvo, kao i ratarstvo i organsku proizvodnju. Hoćemo da vidimo svaku dobru priču i da damo prostora svakom poljoprivredniku da se o njemu čuje. Da čujemo sve njihove probleme i različitosti, jer nije isto stočaru u brdsko-planinskom kraju i u Vojvodini ili u drugim krajevima u Srbiji.

Moramo to da čujemo i da ih sve predstavimo, a sa druge strane ja ovaj dan koristim da se sa njima sretnem i razgovaram. Ovo je jedan od najlepših dana koje sam provela poslednjih meseci. Srećna sam što su se odazvali u velikom broju i što možemo da čujemo dosta priča jer mi smo ovo baš tako i zamislili u okviru ovog projekta - rekla je ministarka poljoprivrede na otvaranju Poljoprivrednog karavana u Topoli.

Podsetila je da je nagradni fond sedam miliona dinara i da će ukupno 11 poljoprivrednika dobiti nagrade.

- Na ovaj način hoćemo da pokažemo poljoprivrednicima da ih država vidi i to koliko se oni trude. To je simbolika u nagradi, ali dajemo im prostor da se o njima čuje, uvažavamo ih i želimo da vidimo gde još možemo da im pomognemo - istakla je ministarka Tanasković.

Gazdinstva će se nadmetati u posebnim grupama srazmernim njihovoj veličini, a učesnike očekuje 11 vrednih nagrada. Glavna nagrada za dobitnika titule "Najdomaćin 2023" iznosiće 2.000.000 dinara. O finalistima će se odlučivati u pet definisanih kategorija: stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo, organska proizvodnja.

(Telegraf Biznis)

Video: Jovanovići ručno pasiraju šipurak za marmeladu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>