Proveravali smo da li je tačno da Nemci nemaju ulja: Fotografija koju smo uslikali će vam sve reći o ceni

Zavod za statistiku u Nemačkoj, objavio je da je suncokretovo ulje poskupelo za 28,9 posto. Mi smo našli na rafovima ulja, ali ne suncokretovog

Foto: Telegraf.rs

Rekordni skok cena životnih namirnica ozbiljno je zabrinuo sve potrošače u Nemačkoj. Ne samo da je vrtoglavi skok vidan u svim supermarketima, kupci se suočavaju i sa novim problemom, nestašicom ulja.

Do nedavno rafovi na kojim su stajale veće količine ulja, šećera, brašna i testenine, potpuno su prazni. Usled ukrajinske krize stopa inflacije u Nemačkoj je dostigla neverovtanih 7,6 odsto. Reporterka portala Telegraf Biznisa obišla je nekoliko trgovinskih lanaca. Opširnije možete čitati u posebnom tekstu. 

Zavod za statistiku u Nemačkoj, objavio je i zvanično da je suncokretovo ulje poskupelo za 28,9 posto, paradajz i krastavci (u kilogramu), 30 posto, maslac 20,4 posto, jaja 16,3 odsto.

Dakle, nije samo problem cena, nego  i to što ga nema. Ipak, mnogi naši građani nisu poverovali u pravo stanje stvari, pa smo napravili i "popravni". Odnosno, još jednom smo obišli radnje i uverili se u cenu ulja, kao i količinu. Primetili smo da ima određnih vrsta ulja, ali da zaista nedostaje suncokretovo. Cene stoje istaknute, ali flaša nema. Takođe, poskupela su i ova koja se mogu nađi u prodaji.

Fotografiju pogledajte na početku teksta i u našoj galeriji.

Video: Rušenje zabluda: Evo koliko je važno riblje ulje i zašto ga treba uzimati dnevno

(Telegraf Biznis)