Da li je domaći paradajz naše čitateljke oborio rekord ove godine? Vaga ne laže, evo koliko je težak

Šaljite nam i vi zanimljive fotografije iz svojih bašta...

Foto: Pixabay

Prema nekim podacima, samo na području Leskovca proizvodnja paradajza u plastenicima odvija se na više od 3.000 hektara.

Nema sumnje da naš narod voli ovo "rajsko povrće", i teško ga se odričemo uprkos višim cenama. Na svetskom nivou, rast cena objašnjava se slabom ponudom, a u Srbiji su ključni problemi dugotrajna suša i rano pojavljivanje stenica.

Ipak, sve je to prolaznog karaktera, a oni koji zaista vole crvenu povrćku - izdvojiće novac za nju, posebno ako je reč o domaćem paradajzu, slatkom i sočnom.

Zaboravite na "pravilan i perfektan" oblik, jer on ni najmanje ne govori o ukusu ploda, te je savet da radije birate sveže ubrani paradajz iz bašte - ako ste u prilici, iako "na oko" možda ne deluje privlačno.

Čitateljka Telegrafa iz Pomoravlja poslala nam je fotografiju svog paradajza od nekih 1.100 grama, i moramo priznati da smo impresionirani. Ako se i vi možete pohvaliti sličnim plodovima, šaljite nam zanimljive fotografije iz vaše bašte.

Foto: Čitalac Telegrafa

Na fotografiji iznad možete videti kako izgleda paradajz od kojeg se pravi salata za celu porodicu.

Video: Počela žetva, ratari žele veće cene

(Telegraf Biznis)