Zalivaju mladi ruk od rane zore i prave spektakularan prizor: Međutim, plaćeni su tek 5 evra na dan

U našim uslovima proizvodnja mladog luka ima značaja u toku jeseni, zime i proleća

Achmad Mikami/Solent News & Photo Agency / Solent News / Profimedia

Neverovatne šare, kao što možete da vidite na fotorgafijama stvaraju redovi useva duž kontura brda.

Poljoprivrednici zalivaju svoja polja mladog luka u Zapadnoj Javi u Indoneziji. Fotografije je snimio fotograf Ahmad Mikami.

"Ujutru zalivaju biljke. Oni su plaćeni oko 100.000 rupija, oko pet funti, za dan rada", naveo je on.

U našim uslovima proizvodnja mladog luka ima značaja u toku jeseni, zime i proleća. Mladi luk se može proizvesti direktno iz semena (u našim uslovima to je ređi način proizvodnje), zatim iz rasada i iz arpadžika.

Mladi luk se može uspešno proizvoditi u staklenicima, plastenicima, lejama (pa i u sobi), kao prethodna kultura (pre paradajza, krastavaca, paprike) i kao međukultura (između redova salate). Sem što je značajan za ishranu u zimskom periodu, ova proizvodnja omogućuje iskorišćavanje nestandardnih lukovica i ekonomično korišćenje zaštićenog prostora.

Mladi luk dospeva za potrošnju pri dužini listova od 15 do 30 cm i to za 30-45 dana tokom zime, odnosno za 20-30 dana u proleće i ostvaruje se prinos do 5 kg/mW.

Video: Da li vam je ovo palo na pamet? Očistite beli luk za tili čas

(Telegraf Biznis)