Razvojna agencija Vojvodine istražuje nova tržišta za plasman domaće hrane

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Održala je niz sastanaka u Amsterdamu

Foto: Shutterstok

Predstavnici Razvojne agencije Vojvodine (RAV) održali su na Stamena Fud end Beveredž B2B u Amsterdamu koji okuplja vodeće međunarodne dobavljače i kupce iz industrije hrane i pića, niz sastanaka sa kompanijama, na kojima su analizirane mogućnosti za proširenje tržišta nastupom domaćih kompanija na ovom događaju, saopštila je RAV.

Stamena B2B događaji poznati su po efikasnosti, jer omogućavaju do 25 unapred zakazanih sastanaka između dobavljača i kupaca, uz dodatne mogućnosti za umrežavanje, naveli su iz Razvojne agencije.

Prehrambena industrija u Vojvodini poseduje značajan potencijal, a širenje na inostrana tržišta predstavlja važan korak za dalji razvoj regiona.

Sve prikupljene informacije i poslovne prilike biće detaljno analizirane, kako bi se procenilo da li bi učešće vojvođanskih kompanija na budućim događajima ove vrste donelo konkretne koristi i mogućnosti za širenje tržišta i povećanje izvoznih potencijala.

Iz RAV podsećaju da će tradicionalni Dan dobavljača za sektor prehrambene industrije biti održan na proleće 2025. godine, koji će domaćim proizvođačima pružiti još jednu priliku da se povežu sa međunarodnim partnerima.

(Telegraf Biznis/Tanjug)