Vučić o odluci Folksvagena: Od početka sam se plašio Turske, ali odluka još nije konačna

"Turska ima 90 miliona stanovnika, svi su otišli tamo da otvaraju fabrike. Mnogo sam se nadao", naveo je predsednik Srbije

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom infomacija da se Folksvagen opredelio za Tursku da gradi fabriku, da se od početka "plašio" toga jer je reč o velikoj zemlji u kojoj su svi iz automobilske industrije otvarali fabrike.

- To još nije konačna odluka, ali Turska ima 90 miliona stanovnika, svi su otišli tamo da otvaraju fabrike. Mnogo sam se nadao, ali znao sam da za njih lobira Zigmar Gabrijel i drugi. A mi imamo samo 6,5 miliona stanovnika - rekao je Vučić gostujući u emisiji "Hit-tvit" na TV Pink.

On je naveo da "Fijat" beleži veliki pad proizvodnje i da bismo, da nemamo problem sa NIS-om, koji od početka godine ima pad od 19 odsto, imali ogroman rast, već ove godine oko 5 odsto.

- A za to nismo krivi ni dužni, srećom da smo doveli neke druge velike fabrike, čekam još jednu veliku vest za još jednu fabriku - rekao je predsednik.

Vučić je najavio je da će imati sastanak sa još jednom velikom svetski poznatom kineskom kompanijom za veštačku inteligenciju koja planira da otvori u Srbiji jedan centar.

- Dižemo stvari na viši nivo, nadam se da ćemo i dalje uspevati da ubrzavamo rast. Uvek se radujem uspehu Srbije, a znate... neki su se radovali poplavama. A onda kad u svideli kakve su poplave u Britaniji, SAD, morali su da ućute - kaže on.

VIDEO - Vučić o dolasku Folksvagena: Bio bi to najveći uspeh

(Telegraf Biznis/Tanjug)