Revolucija: Napravili čokoladu bez šećera, Kit Ket više nikad neće biti isti

Napravi pauzu, budućnost se dešava sada

Kompanija Nestle pronašla je način da napravi čokoladu bez dodavanja šećera. To bi mogla ujedno da bude svojevrsna revolucija u prehrambenoj industriji.

Kompanija se naime, oslanja na ostatak materijala od biljaka kakaa i to im služi kao zaslađivač, a i potrošači prirodnu i zdraviju hranu.

Prehrambena kompanija koristi patentiranu tehniku ​​za pretvaranje bele pulpe, koja pokriva kakao zrna, u prah koji prirodno sadrži šećer. Ove jeseni u Japanu, Nestle će početi da prodaje Kit Kat sa 70 odsto tamne čokolade po novom receptu, koji ne uključuje dodatni šećer.

Do sada se pulpa nikada nije koristila kao zaslađivač čokolade, a obično se uglavnom baca. Nestle bi mogao da koristi isti proces za proizvodnju mlečne ili bele čokolade u budućnosti.

VIDEO: Znate li šta zapravo znače datumi na namirnicama?

(Telegraf Biznis)