Kada u Mekdonaldsu odluče da u burger stave svežu a ne smrznutu govedinu, desi se ovo...
Kada se rizik isplati...
Kada je Mekdonalds odlučio da u svojim burgerima počne da poslužuje svežu govedinu, a ne smrznutu, Marion Gross, glavni menadžer lanca snabdevanja, morala je da smisli celu logistiku, od hlađenja u dostavnim vozilima do obuke zaposlenih u restoranu.
Na skali i brzini kojom Mekdonalds radi, čak i manje promene menija su velika stvar, a govedina je, naravno, jedan od najvažnijih sastojaka lanca.
Teme za vas
Građani Srbije više neće živeti isto! Nove ekonomske mere stupaju na snagu tokom vikenda: Ovo su detalji
Ovo je nova OBEĆANA ZEMLJA za Srbe: Plata preko 350.000 dinara, hrana jeftinija nego kod nas!
Promena menija uvek stvara zategnute odnose s dobavljačima. Još gore, ako zaposleni nisu pravilno postupali sa govedinom, kupci bi mogli da se razbole.
Ali stvari nisu krenule po zlu. Sve je bilo kako treba. Napori Grosove podstakli su skok od 30 odsto za jednu godinu, revitalizujući jedan od najvažnijih proizvoda lanca.
Zasad se rizik isplaćuje, a to bi moglo da pomogne Mekdonaldsu da dodatno nadogradi svoj meni.
(Telegraf Biznis)