Jedan od najvećih operatera u Srbiji menja ime: Vip odlazi u istoriju

U poslednjih 12 godina, Vip mobile je član A1 Telekom Austria Grupe, vodećeg pružaoca digitalnih i komunikacionih usluga u regionu Centralne i Istočne Evrope sa 25 miliona korisnika u sedam zemalja.

Još u septembru 2017. godine A1 Telekom Austria Grupa je odlučila da A1 uvede kao jedinstveni brend za sve kompanije članice. Tako će i Vip, koji posluje u Srbji u sledećoj godini promeniti ime.

U skladu sa ovom strategijom, Vip mobile će tokom 2020. godine promeniti brend u A1.

- Tokom proteklih godina Vip beleži održivi rast, koji se ogleda u povećanju prihoda i konstantnom rastu broja korisnika i tržišnog učešća. Pripadnost A1 Telekom Austrija Grupi nam je već omogućila da delimo iskustva kao i nove tehnologije. Prepoznati smo kao inovator i kompanija koja menja tržište na bolje. Sada je vreme da se i mi promenimo na bolje. Čvrsto stojimo iza uverenja da operateri danas ne mogu više da pružaju samo pristup infrastrukturi i korisničku podršku, a rebrendiranje će upravo dati značajan doprinos ispunjenju ovog obećanja - rekao je Dejan Turk, generalni direktor kompanije Vip mobile.

Prisustvo A1 brenda u svim zemljama članicama A1 Telekom Austria Grupe ojačava njenu poziciju, a svim A1korisnicima pruža koherentno i objedinjeno brend iskustvo, navodi se.

Šta će biti sa korisnicima VIP-a?

Sve dogovorene usluge sa operaterom, korisnici će nastaviti da koriste pod istim uslovima, bez potrebe za zamenom pretplatničkog broja, SIM kartica, ili bilo kakve opreme, navode iz VIP-a. Takođe, sve dogovorene obaveze prema korisnicima će nastaviti da funkcionišu kao i do sad

Kao jedan od najvećih brendova na tržištima Centralne i Istočne Evrope, A1 svojim korisnicima nudi proizvode i usluge iz oblasti mobilne i fiksne telefonije, uključujući glasovne pozive, širokopojasni Internet, multimedijalne sadržaje, rešenja iz oblasti industrije zabave, smart home usluge, data i IT rešenja, rešenja za plaćanja i digitalne servise.

(Telegraf Biznis)