Zagreb pred kolapsom, Bandić potvrdio

Trošićemo samo onoliko koliko zaradimo. Treba da budemo solidarni i odgovorni - zaključuje Milan Bandić

Milan Bandić / Foto: Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia

Na redovnim pres konferencijama o stanju u Zagrebu, koje su na rasporedu tek poslednjih nedelju dana, najčešće se javnosti obraća gradonačelnik Milan Bandić.

Danas su ga novinari upitali šta je hrvatska prestonica uradila u borbi protiv korone i da li je u bankrotu. O tome piše Index.hr.

- Što se tiče mera, imate ih na stranicama. Ja ću neke nabrojati, jer cenim vaš dolazak. Na stranicama je i privremena mera obustave proračuna, i tu stoji na čemu ćemo štedeti - kaže Bandić.

- Krenuli smo s odlaganjem plaćanja režija za najugroženije, bez kamata - kaže Bandić, i dodaje: "Nakon zabrane rada našim preduzetnicima, oprostili smo im plaćanje zakupa".

Spomenuo je kako rotor, žičara, dnevna bolnica Sveti Duh i Spomenik Domovini idu dalje jer, kako je utvrdio, ti projekti će državu više koštati ako se zaustave, nego da se nastave i završe.

- Odrekli smo se bonusa za praznik, osim za ove četiri institucije... Isplatili smo za mart juče celu platu. Da li ćemo u maju imati za punu platu? Sumnjam. Moći ćemo da potrošimo samo onoliko koliko zaradimo. Moraćemo da budemo solidarni i odgovorni - zaključuje Bandić.

Video: Kako će se finansirati Program mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom

(Telegraf Biznis)