Vučić otkrio: Evo kog datuma će tačno biti uplaćeno 100 evra svim građanima

"Mi nismo sila kao Japan, nemamo 850, ali imamo 100 evra"

Printskrin: TV Pink

- Već od utorka idemo u punu primenu ekonomskih mera. Poslovne banke imaju puno posla. 80 odsto toga garantuje država. Dosta privrednika se javilo za pomoć i kredite Fondu za razvoj - rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

On je rekao da je država za sve ozbezbedila novac, i da ostaje i projekat "Srbija 2020-2025".

- Smejali su mi se za helikopter mani, a to svi rade. Japan je podelio 85o evra, a mi nismo tolika sila. Ljudi mogu da se nadaju tome, već 11. maja uplatićemo taj novac - rekao je Vučić.

- Mislite da su glupi Donald Tramp i Šinzo Abe. Oni to dele. Japan daje po 850 evra građanima. Svi koji su najupešniji u svetu daju pare građanima u ovom trenutku, svi koji imaju pare - SAD, Japan, Singapur...- rekao je on.

On je dodao i da se i druge ekonomske mere već primenjuju.

- Imamo 145.570 prijavljenih preduzetnika za isplatu minimalca i odlaganje poreza i još 300 hiljada koji imaju jedan račun na koje se to automatski primenjuje. Dakle, gotovo svi su se prijavili za mere - rekao je on.

Od utorka kreće otvaranje radnji. Građevinari mogu "punom parom da rade", zatim zanatske i auto-mehaničarske radnje, a onda i sve druge. Vučić najavljuje da će kafići i restorani početkom maja proraditi

Predsednik Vučić govori o aktuelnim temama u vezi sa virusom Covid 19.

Video: Mali: Nećemo davati vaučere, svaki punoletni građanin će dobiti na račun 100 evra

(Telegraf Biznis)