Džek Dorsi je šef za primer: U Tviteru sve može, pa i rad od kuće na neodređeno vreme

Kompanija navodi da većina njihovih kancelarija neće biti otvorena pre septembra, a i tada će moći da se vrate samo oni koji to žele ili im priroda posla ne dozvoljava rad na daljinu

Tviter navodi da većina njihovih kancelarija neće biti otvorena pre septembra / Foto: Image by Free-Photos from Pixabay

Kompanija Tviter objavila je da će nekim zaposlenima omogućiti stalni rad na daljinu, odnosno od kuće, jer epidemija korona virusa prisiljava kompanije na promene u kancelarijama širom sveta.

Kompanija je saopštila u utorak da je prva velika tehnološka firma koja zaposlenima omogućava stalni rad od kuće, čak i nakon što se zaustavi epidemija korona virusa.

Izvršni direktor, Džek Dorsi, poslao je obaveštenje zaposlenima da oni kojima pozicije to dozvoljavaju, mogu da nastave da rade na daljinu i kada se kancelarije otvore.

- Bili smo jedna od prvih kompanija koja je prešla na model rada od kuće. Bićemo i dalje, a nastavićemo da stavljamo na prvo mesto sigurnost naših ljudi i zajednica - rekao je portparol Tvitera.

Svi kompanijski događaji uživo su odloženi, a Tviter navodi da većina njihovih kancelarija neće biti otvorena pre septembra.

Video: Ko će i dalje da radi od kuće, kako će se koristiti odmori...

(Telegraf Biznis/Tanjug)