Da li će biti novih mera za kafiće i restorane? Evo šta kaže Krizni štab

Ovih dana se u nekim zemljama sveta ponovo uvodi (delimični) karantin, a zabrana rada kafića, restorana i molova je jedna od prvo uvedenih mera

Foto: Tanjug/AP

Danas je na novoj sednici Kriznog štaba potvrđeno da broj novoobolelih od korona virusa ne jenjava, tačnije, u prethodna 24 časa zabeleženo je 2.282 novih slučajeva.

Krizni štab je na sednici ranije danas odlučio da neće biti promene radnog vremena, ali se broj ljudi ograničava u zatvorenim prostorima. 

U našoj zemlji je od početka pandemije ukupno preminula 871 osoba.

U Beogradu u poslednje vreme, svaki dan ima više od hiljadu obolelih, a najviše, odnosno 14 odsto je na opštini Novi Beograd. Jedna od glavnih mera, uvedenih u borbi protiv korone, odnosi se na ograničen rad ugostiteljskih objekata (kafići, restorani, klubovi), kojih je i najviše u našem glavnom gradu.

Za sada ugostiteljski objekti smeju da rade do 23 sata, osim u nekim gradovima Srbije, gde smeju da rade do 21h. Takođe, danas je usvojena mera da u zatvorenom prostoru sme da bude samo do pet osoba, a ne 30, kako je bilo u proteklom periodu.

- Radikalnijih mera za sada neće biti, kada je reč o kretanju građana ili radnom vremenu lokala, tačnije Štab još nije odlučio šta dalje, ali se stanje pomno prati - rekla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Video: Za vikend kontrolisano 246 objekata, od toga je 41 načinio krivični prekršaj

(Telegraf Biznis)