Razmatra se pooštravanje mera u turističkim centrima: "20% njih već dobilo kazne, čekaju se podaci"

Na konferenciji Kriznog štaba govorio o ciljevima

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

U vezi sa eventualnim pooštravanjem mera u turističkim centrima i ugostiteljskim objektima, član Kriznog štaba Zoran Gojković kazao je da su epidemiolozi na terenu, da se vrše analize, te da će se o tome razigovarati kada podaci budu potpuni.

Kako je rekao prevashodni cilj Kriznog štaba jeste da se ispoštuju postojeće mere.

- Jedno od mogućih rešenja jeste da se ograniče kapaciteti turističkih centara. Videćemo u kom će se pravcu to odvijati. Nismo imali direktne kontakte, ali smo non-stop na vezi, očekujem da ćemo razgovarati kad budemo imali podatke - kazao je.

Takođe je kazao da je cilj izbeći pooštravanje mera.

- Cilj nam je da sprovodimo postojeće mere, cilj je da ne ulazimo u pooštravanje. Imamo jedan određen balans, to će funkcionisati ako se mera budemo pridržavali. U protivnom, slediće nam ozbiljniji problem - kazao je on.

Kako je rekao, inspekcije u prethodna četiri dana izvršila 1581 nadzor i to najviše u centralnoj Srbiji. Istakao je da su se mere najviše kršile na tri planine - Divčibare, Zlatibor i Kopaonik.

Kako je istakao, napisane su mandatne odnosno prekršajne kazne, ali je bilo i pražnjenja objekata.

- Za više od 20 odsto objekata izrečene mandantne, prekršajne kazne, došlo i do pražnjenja kompletnih objekata zbog nepoštovanja distance. Inspekcija će nastaviti da prate situaciju - rekao je on.

(Telegraf Biznis)