Nova etapa u ugostiteljstvu: Skupa jela padaju u drugi plan, ovako se sada gradi renome
Ovaj restoran će nedeljno moći da poseti samo šesnaestoro gostiju
Njujork je trenutno "preplavljen" skupom ribom iz suši restorana. Bez pića, obroci u proseku koštaju 400 dolara, a mesta su rezervisana mesec dana unapred.
Ali, "Kappo Sono" je možda na dobrom putu da napravi "malu revoluciju" u svetu ugostiteljstva, tako što će primat dati (ograničenom) broju gostiju u restoranu, više nego samom jelovniku i cenama.
Naime, sada je fokus na tome da se "kreira lično iskustvo", tako da će čuveni kuvar Čikara Sono ponuditi omakase jelovnik sačinjen od 9 obroka, pri čemu će u toku jednog dana služiti samo osam večera, piše Blumberg.
Restoran treba da krene s radom danas, 9. januara, a zanimljivo je i to da će raditi samo nedeljom i ponedeljkom, što znači da će u toku jedne sedmice ugostiti svega 16 mušterija.
Jelovnik će se menjati sezonski, ponuda košta 222 dolara, a dodaje se da će se na zimskom meniju naći kolači od pirinča i morske alge u specijalnoj čorbi. "Sono" će služiti i druge zanimljive recepte i specijalitete, a neki od sastojaka su jastog, kesten, marakuja, patka na žaru.
Sake će koštati u rasponu od 70 do 1.000 dolara po flaši. Takođe, u ponudi će biti razne vrste čaša, po ceni od 12 do 165 dolara.
(Telegraf Biznis)