Vučić o gasu, rublji i nafti: "Cene će morati da rastu, to ne zavisi od nas"

Istakao je i da imamo dovoljno šećera, soli i svega ostalog, te da građani ne treba da brinu

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je danas da "cene energenata rastu svuda u svetu i da će i u Srbiji cene svih naftnih derivata morati da rastu, jer to uopšte ne zavisi od nas, kao ni cena gasa".

On je u izjavi za domaću televiziju naglasio i da je zahvalan portparolu Kremlja Dmitriju Peskovu koji je rekao da će "zabrinutost Srbije zbog plaćanja gasa u rubljama - biti prioritet za Rusiju".

- Hvala Peskovu na tome, jer su ruski mediji objavili čim sam rekao da je za nas problem plaćanje u rubljama, zbog nestabilnosti valute. Hvala Peskovu na brizi i nadam se da ćemo i to uspeti da rešimo.

Istakao je i da imamo dovoljno šećera, soli i svega ostalog, kao i da je rešen problem nabavke mleka u prahu i svih drugih vitalnih proizvoda i da ljudi ne treba da brinu.

Na pitanje kada je odlučio da se povećaju robne rezerve, predsednik Srbije je naveo da je to bilo u novembru i početkom decembra, ali kaže da je trebalo ranije. Napominje i da Kina pojačava nabavku uglja, da bi sprečavali dalji strahoviti rast cene električne energije.

Video: Vučić: Vest iz Bugarske me pogodila kao grom iz vedra neba

(Telegraf Biznis)