Ovo su nova pravila za subvencije za vrtiće: Dobijaćemo više novca, a to nije jedina novina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko je cena usluga boravka dece niža od subvencije, grad Beograd obezbeđuje naknadu troškova najviše do pune cene usluge boravka dece

Foto: Shutterstock

Stigao je septembar, a sa njim i nestrpljivo čekane promene u subvencionisanju boravka dece u privatnim vrtićima u Beogradu koje je gradonačelnik Aleksandar Šapić najavio još pre nekoliko meseci. Osim što će roditeljima na račun stizati pun iznos ekonomske cene vrtića, od septembra nas čeka još novina. 

Nova vrtićka godina je počela, a sa njom i nova pravila. Mesečni iznos naknade troškova boravka dece u privatnoj predškolskoj ustanovi od sada iznosi mesečno po detetu 100 odsto ekonomske cene i iznosi 28.140 dinara, umesto dosadašnje 22.000 dinara.

- Ukoliko je cena usluga boravka dece u privatnoj predškolskoj ustanovi niža od subvencije, grad Beograd obezbeđuje naknadu troškova najviše do pune cene usluge boravka dece u privatnoj predškolskoj ustanovi - stoji u Odluci Grada.

Privatne predškolske ustanove za koje se utvrdi da su u dnevnim i mesečnim izveštajima o prisutnosti deteta prikazivale neistinite ili netačne podatke ili koje u postupku kontrole onemoguće uvid u celokupnu dokumentaciju i sve podatke o prisutnosti dece, gube pravo da se nađu na spisku verifikovanih privatnih predškolskih ustanova u kojima roditelji mogu da ostvare pravo na naknadu dela troškova boravka dece.

(Telegraf Biznis)