Akcije kompanije Crowdstrike pale za 21 odsto: Odgovorni za tehnološki kvar širom sveta, utiče i na Srbiju

V. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Generalni direktor kompanije za sajber bezbednost Crowdstrike, George Kurtz, oglasio se putem mreže "X"

Foto: Piotr Swat / Shutterstock.com

Akcije kompanije za sajber-bezbednost Kraudstrajk (Crowdstrike) pale su za čak 21 odsto u početnom trgovanju zbog velikog tehničkog kvara koji je poremetio usluge u avio-kompanija, banaka i kompanijama za finansijske usluge, TV i radio stanice i supermarkete. Podsetimo, ova kompanija preuzela je odgovornost za tehnološki kvar.

Generalni direktor kompanije za sajber bezbednost Crowdstrike, George Kurtz, oglasio se putem mreže "X", nakon što brojne kompanije, uključujući banke, avio-kompanije, telekomunikacione kompanije, TV i radio stanice i supermarkete naišle na tehnološki kvar koji je uticao na njihov rad.

- Crowdstrike aktivno radi sa kupcima pogođenim defektom pronađenim u jednom ažuriranju sadržaja za Windows hostove. Mac i Linuks hostovi nisu pogođeni - istakao je on.

- Problem je identifikovan, izolovan i rešenje je "predato". Upućujemo kupce na portal podrške za najnovija ažuriranja i nastavićemo da pružamo potpuna i stalna ažuriranja na našoj veb stranici - dodao je.

Akcije Majkrosofta su pale za 2,8 odsto nakon što je vlasnik Windows softvera prijavio prekid u svih svojih onlajn usluga, navodi Blumberg.

Druge kompanije za sajber-bezbednost trenutno profitiraju na berzi i njihove akcije su se trgovale danas više u pre-market trgovanju.

Neki od istaknutih dobitnika uključuju: SentinelOne, Palo Alto Netvorks, Fortinet i Cloudflare.

(Telegra Biznis)