Miloš Nenezić na čelu Unije poslodavaca Srbije još četiri godine

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Odluka je doneta na 36. redovnoj sednici

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na predlog Saveta osnivača Predsedništvo Unije poslodavaca Srbije je, na 36. redovnoj Sednici, izabralo Miloša Nenezića za predsednika Unije poslodavaca Srbije u još jednom četvorogodišnjem mandatu.

Nenezić je u svom bogatom profesionalnom iskustvu prošao sve stepenice uspešnog privrednika, o čemu pored velikih rezultata svedoče i mnogobrojne zaslužene nagrade i priznanja. Od njegovog dolaska na čelo Unije, Unija je podigla svoje kompentencije na viši nivo i postala organizacija iza koje stoje rezultati, preneo je sajt poslodavci.rs.

Pre sednice Predsedništva je održana i 24. redovna Sednica Skupštine Unije poslodavaca Srbije. Na sednici su sumirani godišnji rezultati rada Unije, i utvrđeni dalji pravci delovanja organizacije za unapređenje interesa privrede.

Navodi se da je u ovoj godini Unija dodatno ojačana sa novim članovima, kao i kroz potpisivanje sporazuma sa relevantnim organizacijama.

Među najvažnijim rezultatima koje je Unija postigla su smanjenje finansijskih opterećenja za poslodavce, kao što je povećanje neoporezivog dela zarade sa 25.000 na 28.432 dinara, dok je od 2017. godine, opterećenje zarada smanjeno za oko 5 odsto.

Sektor za pravne poslovne i socijalni dijalog je i u ovoj godini nastavio proces pokretanja formalnih inicijativa institucijama i drugim organizacijama u cilju unapređenja poslovnog okruženja.

Aktivno se radilo na tripartitnom dijalogu u oblasti saradnje sa Međunarodnom organizacijom rada i drugim internacionalnim organizacijama, kao i na tripartitnom socijalnom dijalogu na lokalnom nivou.

Do septembra 2024. godine, Unija poslodavaca Srbije je podnela preko 120 inicijativa za unapređenje privrednog ambijenta kroz promene zakona i propisa, od čega je implementirano više od 40.

(Telegraf Biznis/Tanjug)