Hana Bartolović, Dario Dalmacija i Fran Mubrin na ovogodišnjoj SoMo Borac konferenciji

A. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Prijave za ovogodišnje radove produžene su do 1. oktobra

Foto: Promo

Nakon što su prijave za najvažniju digitalnu nagradu u regiji produžene do 1. oktobra, organizatori SoMo Borca najavili su i troje predavača koji će na celodnevnoj konferenciji podeliti vredne savete iz prakse.

Hana Bartolović, članica Hrvatske udruge digitalnih izdavača (HUDI), novinarka je koja je nakon 14 godina rada u medijskoj branši postala preduzetnica i odvažila se osnovati portal After5. Na SoMo Borcu održaće predavanje "Kako pokrenuti portal u Hrvatskoj (u 10 naizgled laganih koraka)". Medijska stručnjakinja koja se kroz karijeru posvetila digitalnom novinarstvu, ispričaće svoju priču od ideje do gotovog proizvoda; kako napraviti i postaviti na noge uspešan digitalni medij. Kroz 10 koraka ispričati će koliko je bitno odrediti jedinstvenu vrednost portala, kako dizajnirati korisničko iskustvo, što nam govori analitika i zašto je bitno reinvestirati u rast.

U media streamu posetioci će moći da poslušaju predavanje naziva "Vertikalni video: Od greške do pravila" koje će održati Dario Dalmacija, videograf (DD Video Lab). U svet medija ušao je 2011. godine, a tokom karijere opredelio se za video produkciju pokrenuvši video odeljenje u Indexu, te naposletku pokretanjem vlastitog biznisa. U svom predavanju istražuje kako je vertikalni video, od nekadašnje greške u snimanju, postao standardni format u digitalnim medijima. Kroz primere iz prakse, raspravljaće se o njegovoj sve većoj upotrebi i uticaju na produkciju sadržaja.

"Naïve artist meets artist" naziv je predavanja koje će održati Fran Mubrin, kreativni direktor i dizajner u agenciji 404 gde vodi multidisciplinarni kreativni tim s više od 30 ljudi, a partner je u i MYTY grupi koja okuplja najbolje agencije Evrope. U više od 12 godina karijere, napravio je nagrađivane radove s lokalnim i međunarodnim klijentima, a u svom predavanju podeliće svoje iskustvo bazirano na korišćenju AI, a u kojem sam sebe propitkuje je li naiva spremna oberučke prihvatiti kreativno okruženje kojim dominira AI.

SoMo Borac ove godine održava drugu po redu celodnevnu konferenciju, a organizatori pripremaju mnoštvo zanimljivih predavača koje će najaviti uskoro. Sve novosti oko ovogodišnjeg izdanja možete pratiti na SoMo Borac newsletteru, na web stranici te na SoMo Borac Facebooku, Instagramu i LinkedInu. Dok čekate najnovije informacije o tome što organizatori pripremaju ove godine, na YouTube kanalu poslušajte prošlogodišnja predavanja.

(Telegraf.rs/PR)