Veliki dan za srpsku avijaciju! Prince Aviation otvara novi hangar, iz Beograda će servisirati svetske avione

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvi privatni bizjet operater u Srbiji ovim otvaranjem učvrstiće poziciju lidera u avijacijskoj industriji

Foto: Nikola Tomić

Sa 34 godine postojanja i sa 18 godina iskustva u održavanju aviona vodećih svetskih proizvođača, Textron i Dassault, kompanija Prince Aviation otvara danas u 20 časova svoj najnoviji i tehnološki najnapredniji hangar na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

Posebnost današnjeg događaja ogleda se i u tome da je ovo prvi novoizgrađeni hangar u zoni aerodroma za skoro 40 godina i prostire se na 3.600 kvadratnih metara (3000 samog hangara i još 600 kvadrata radionica i kancelarija).

Vodeći servisni centar u regionu i svetu

Otvaranjem jednog ovakvog objekta prvi privatni bizjet operater u Srbiji učvrstiće poziciju lidera u avijacijskoj industriji uz nove prostorije koje će služiti za održavanje različitih vrsta aviona, uz tehničku podršku renomiranih svetskih proizvođača.

"Hangar predstavlja značajan korak napred u unapređenju servisa i infrastrukture, osiguravajući još veću efikasnost, preciznost i kvalitet za svoje klijente", poručuju ispred kompanije Prince Aviation.

Kako nam pričaju ispred Prince Aviation-a, osim servisa za različite modele aviona i motora, hangar je opremljen najmodernijom tehnologijom koja omogućava vrhunski kvalitet usluga i smanjuje vreme zastoja vazduhoplova.

Takođe, novi prostor postaje i mesto koje će omogućiti i olakšati obrazovanje kadrova i stručno usavršavanje mladih u okviru sistema dualnog obrazovanja kojeg je Prince Aviation deo.

Prince tehnika prepoznata je kao vodeća u ovom delu Evrope, a novi objekat opremljen najsavremenijom tehnikom i novim tehnologijama u avio-industriji

Novi hangar Prince-a biće jedinstven i po tome što će biti mesto u kojem će se raditi najveće popravke poslovnih aviona van samih fabrika u kojima su oni proizvedeni.

Cessna, Pratt & Whitney, Collins i Garmin 

Prince ima tu čast da se pohvali i da radi servise svetskim najbitnijim imenima u avijaciji poput: najvećeg proizvođača „malih“ aviona Cessna/Textron Aviation.

Servisiraju se avioni Pratt & Whitney, kanadske aviokompanije koja je jedan od najvećih proizvođača mlaznih motora, a takođe tu je i saradnja sa Collins i Garmin, kompanijama koje su lideri u proizvodnji vazduhoplovne elektronske opreme.

Od kompanije Dassault Aviation koji je jedan od najpoznatijih proizvođača poslovnih aviona, Princ Aviation je prepoznat kao mogući partner, a samim tim sada kada imaju dovoljno veliki objekat, to je jedna od predstojećih saradnji koja se očekuje.

Samo prošle godine, tokom 12 meseci, kroz servis je prošlo više od 80 različitih aviona iz cele Evrope.

Na svečanom otvaranju biće predstavljena i dva aviona iz njihove flote: The Cessna Citation Latitude jet i Dassault Falcon 2000LXS.

Ceremoniji otvaranja prisustvovaće gosti prestižnih kompanija, kao i brojni ugledni gosti, što dodatno ističe značaj ovog događaja u avijacijskoj zajednici.

O kompaniji

Čuveni radio voditelj i pilot Zoran Modli bio je deo Prince Aviation-a od skoro samih početaka. Kompanija je osnovana u novembru 1990. godine, od strane Slobodana Stričevića i Đorđa Jovanovića, a poznati glas iza zvučnika pridružuje im se dve godine kasnije.

Zajedno su stvorili istoriju, počev iz prostorija Studija B, pa do prve kancelarije u Francuskoj ulici i sa 3 miliona kilometara letenja do 2022. godine.

Upravo te godine, kao suvlasnik im se priključuje i Veselin Jevrosimović čijim je dolaskom kompanija doživela ubrzanu ekspanziju.

(Telegraf Biznis)