Predsednik UAE stigao u radnu posetu Srbiji

V. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlada Republike Srbije je početkom septembra potpisala strateški dokument sa Vladom UAE kojim u formalnom smislu započinju pregovori o Sporazumu o slobodnoj trgovini

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas na aerodromu "Nikola Tesla" predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana, koji boravi u radnoj poseti Republici Srbiji.

Foto: TANJUG/ PREDSEDNIŠTVO SRBIJE/ DIMITRIJE GOLL/ nr

Predsednik Vučić je na svojoj Instagram stranici objavio vest da je šeik bin Zajeda al Nahjana stigao u Srbiju istakavši:

- Stara arapska poslovica kaže da je svet prazan ako u njemu nemate istinskog, iskrenog i odanog prijatelja koji je uvek tu za vas, u svim vremenima, a pogotovo u onima u kojima je čast gotovo nestala, velikodušnost se izgubila, a iskrenost iščezla.

- Naša Srbija ima upravo takvog prijatelja i ja ga danas dočekujem sa najvećim poštovanjem i ogromnom radošću, zahvalan za odnos koji ima prema našoj zemlji i narodu - dodao je.

Napisao je i da je šeik bin Zajeda al Nahjana mnogo više od prijatelja kao i da u Srbiji, on ima svoju drugu kuću, "dom koji ga dočekuje otvorenih vrata i iskrenog srca, u zemlji koja pamti svu podršku, bratski odnos, poštovanje i nesebičnu pomoć koju nam je dao kada nam je najviše bila potrebna".

- Dobro nam došli, dragi prijatelju! - zaključio je Vučić.

Da podsetimo, Vlada Republike Srbije je početkom septembra potpisala strateški dokument sa Vladom Ujedinjenih Arapskih Emirata kojim u formalnom smislu započinju pregovori o Sporazumu o slobodnoj trgovini sa UAE.

(Telegraf Biznis)