Vučević sa misijom MMF: Srbija nastavlja važne ekonomske reforme

V. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi trogodišnji aranžman obuhvatiće različite ekonomske reforme i fiskalne mere

Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Predsednik Vlade Miloš Vučević razgovarao je danas sa delegacijom Misije Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi šef Misije Donal Mekgetigen, povodom četvrte i poslednje revizije aktuelnog stend-baj aranžmana sa tom finansijskom institucijom i tom prilikom istakao da Srbija nastavlja važne ekonomske reforme koje će omogućiti makroekonomsku stabilnost države.

Vučević je ocenio da će novim aranžmanom, koji će se zasnivati na nastavku ulaganja u kapitalne investicije i fiskalno odgovornu politiku, biti potvrđen dogovor o održavanju budžetskog deficita od tri odsto, navodi se u saopštenju Vlade.

Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Šef misije Donal Mekgetigen naglasio je da je Srbija uspešno sprovela reforme iz dosadašnjeg aranžmana i istakao važnost daljeg usmeravanja na reforme u ključnim oblastima kao što su fiskalna stabilnost, investicije u infrastrukturu i poboljšanje poslovnog okruženja.

Novi trogodišnji aranžman, kako je Mekgetigen objasnio, obuhvatiće različite ekonomske reforme i fiskalne mere koje imaju za cilj stabilizaciju ekonomije, smanjenje budžetskog deficita, strukturne reforme i mere za poboljšanje javnih finansija.

Vučević je poručio da nastavak aranžmana sa ovom finansijskom institucijom predstavlja važan korak u jačanju saradnje Srbije sa Evropskom unijom i drugim međunarodnim partnerima, ali i sigurno unapređivanje ekonomske i političke stabilnosti države.

Sastanku su prisustvovali guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ministarka privrede Adrijana Mesarović i ministar finansija Siniša Mali.

(Telegraf Biznis/Tanjug)