Odabrani najbolji od najboljih: Evo koji projekti su ušli u finale izbora za SoMo Borac dodelu

A. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Foto: Promo

Konačno su poznati projekti koji su ušli u samu završnicu odabira projekata koji zaslužuju titulu najboljih u regiji. Više od 80 članova stručnog žirija imalo je pred sobom zadatak odabrati najbolje od čak 235 projekata pristiglih u izbor za ovogodišnju dodelu SoMo Borac nagrade.

Proces žiriranja sastoji se od dva kruga - u prvom krugu žiri je odabrao radove iz svake kategorije koji ulaze u uži izbor, a sledi drugi krug koji uključuje odabir dobitnika po kategoriji koji će biti nagrađeni i objavljeni na dodeli u Zagrebu.

Pred članovima advertising žirija bile su pune ruke posla, budući da je 11 kategorija objedinjeno ovim streamom, od ove godine s jednom novom kategorijom - Digitalni proizvod, a predsednica žirija Ksenija Latković Kozarac, direktorka Digitalnih komunikacija u Podravki, rekla je:

-Odabir najboljih radova nikad nije lagan zadatak, pogotovo kada su nijanse između njih presudne. Izuzetno cenim trud svih kolega iz advertising žirija koji su odradili lavovski posao s mnogo pažnje i entuzijazma te verujem da smo zasluženo odabrali one koji idu dalje. Ove godine digitalna scena stvarno blista inovacijama, a radovi koji će biti nagrađeni za manje od deset dana to će savršeno ilustrirati.

Nova kategorija uvedena je i u media stream, Best Media Feature, a najviše prijava zabeležila je kategorija Best storytelling. Maja Blumenšajn, direktorka odeljenja Novih medija Nove TV, članica HUDI-ja i predsednica medijskog žirija, osvrnula se na ovogodišnji proces žiriranja:

-Aktuelna godina bila je posebno zahtevna za medijske redakcije radi celog niza značajnih političkih, sportskih i društvenih događanja. U tim okolnostima, ulaganje dodatnog truda za osmišljavanje i sprovođenje kreativnih projekata, koje smo u ovoj kategoriji imali čast ocenjivati, veliki je uspeh samo po sebi. Zato od srca čestitam svim kolegama koje su marljivo radile i veselim se zasluženom druženju na dodeli i partyu 25. oktobra.

Ugledni domaći i strani stručnjaci na SoMo Borcu deliće svoje znanje s ciljem pozicioniranja i razvoja struke u regiji, a nakon razmene znanja i iskustava, sledi dobro poznat najbolji party u gradu koji ni ove godine neće razočarati. Sve projekte koji su ušli u finale izbora za ovogodišnju nagradu možete pogledati na linku.

Ne zaboravite osigurati svoju ulaznicu na vreme, a takođe pratite najvažnije novosti, osim na webu, na SoMo Borac newsletteru te na SoMo Borac Facebooku, Instagramu i LinkedInu, a ne propustite i nove epizode treće sezone podcasta.

(Telegraf.rs/PR)