Objavljen je ceo program SoMo Borac konferencije!

A. V.
Vreme čitanja: oko 3 min.

Foto: Promo

TikTok, Google, CME Adria i Mediahuis samo su neke od kompanija čiji predavači dolaze u Zagreb.

Ovogodišnji SoMo Borac održava se za manje od deset dana, a obećava da će biti najveći do sada, s rekordnim brojem prijava u 16 kategorija koje obuhvataju najbolje digitalne projekte iz regije. Svečanoj dodeli nagrada, koja će se održati 25. oktobra u Studentskom centru u Zagrebu, prethodiće druga po redu celodnevna konferencija. Dinamičan set predavanja čije teme su bazirane na konkretnim savetima kako iskoristiti AI u svakodnevnom radu u medijima i marketingu, objavljen je na stranicama SoMo Borca. Cilj konferencije jest pokazati da AI nije samo 'buzzword', već konkretan alat koji pomaže u optimizaciji poslovanja, stvaranju personalizovanog sadržaja, analizi podataka i donošenju boljih odluka. Ceo program konferencije pogledajte ovde.

Na SoMo Borac dolaze neka od najistaknutijih imena digitalne scene, a jedna od njih je Liesbeth Nizet, voditeljka monetizacije budućih publika jedne od vodećih evropskih medijskih grupacija - Mediahuis Grupa. Suorganizator takmičenja, Hrvatska udruga digitalnih izdavača (HUDI) pobrinuo se da jedna od vodećih medijskih stručnjakinja u predavanju pod imenom "Enhancing journalism for the next generation" publici prenese savete kako privući mlađe generacije, a istovremeno zadržati poverenje i ugled.

-Veštačka inteligencija definitivno je sada već neizbežna i neizostavna komponenta, ne samo izdavača, već i brojnih drugih industrija. Na SoMo Borac konferenciji publika neće samo dobiti uvid u mogućnosti primene iste, već i konkretnu primenu - savete, "trikove" i slično. To je vrednost koju smo mi kao suorganizator prepoznali te unutar HUDI-ja omogućili članovima da kreiraju specifična AI rešenja uz pomoć Google News Initiative i Financial Times Strategies, a sada dali sve od sebe da dovedemo vodeće medijske stručnjake koji će preneti vredna znanja - rekao je Ozren Kronja, izvršni direktor HUDI-ja.

Iz vodećih medijskih grupacija dolazi i Stella Litou, CEO u grupi CME Adria i predsednica Uprave RTL-a Hrvatska koja će objasniti kako uspešno iskoristiti lokalne snage za takmičenje s globalnim divovima u dinamičnom medijskom okruženju. Mnogi drugi medijski stručnjaci poput Mateja Lončarića (CME Adria, predsjednik HUDI-ja), Daniel Fazlić (Bloomberg Adria), Hana Bartolović (After5) i brojni drugi.

S druge strane, u advertising delu konferencije ispred kompanije, predstavnica TikToka Agnieszka Zamęcka na temelju vlastitih iskustava i znanja, pokazaće kako spajanjem kreativnosti i potencijala TikToka, sa uvidima koje možemo dobiti pomoću veštačke inteligencije, omogućuje brendovima da dopru do željene publike i poboljšaju svoju digitalnu prisutnost.

Joško Mrndže, Regionalni direktor Googlea za Jadransku regiju, održaće predavanje pod nazivom "The future is now: How Google approaches AI". Mrndže, koji je otvorio Google-ovu kancelariju u Hrvatskoj i odgovoran je za razvoj poslovanja u regiji, govoriće o tome kako Google koristi veštačku inteligenciju za transformaciju industrija i prilagodbu budućnosti koja je već sada prisutna.

Galeb Nikačević, jedan od najpopularnijih podcastera u regiji u svom predavanju će istražiti kako Agelast podcast redefiniše pravila medijske produkcije, kreirajući sadržaj izvan tradicionalnih okvira. Raspravljaće se o uticaju podcast formata na medijski prostor, razlozima rasta popularnosti, uticaju na novinarstvo, kulturu i marketing, te o budućim trendovima u ovom formatu koji sve više oblikuje savremeni medijski prostor.

Osim toga, 25. oktobra u Zagrebu možete poslušati savete stručnjake iz Adobea, Infobipa, Sofascorea, MYTY grupe…Konferencija, dodela i party održaće se u Studentskom centru u Zagrebu, a svoje ulaznice možete kupiti na web stranici SoMo Borca. Pratite i najvažnije novosti, osim na webu, na SoMo Borac newsletteru te na SoMo Borac Facebooku, Instagramu i LinkedInu, a ne propustite i nove epizode treće sezone podcasta.

(Telegraf.rs/PR)