Šok promena, Airbnb više nikad neće biti isti: Rafting, avanutre...ali za 5.000 $

Možete da se otisnete u avanturu, ali ćete za istu morati i da platite i bićete privilegovani, obećavaju iz kompanije

Kompanija za šering usluge, odnosno iznajmljivanje nekretnina, Airbnb lansirala je novu platformu Airbnb Adventures, koju opisuje kao kolekciju "skupih višednevnih iskustava" širom sveta.

Paketi variraju kada je reč o ceni, zavisno od dužine odmora i lokacije.

Na primer, desetodnevni rafting izlet u Jukon košta 5.000 dolara po osobi.

Za 1.000 dolara po osobi, ima u ponudi noćno kampovanje pod šatorom na ivici litice u Koloradu. Ima i nešto jeftinije, a to je trodnevni odmor u Keniji koji košta 199 dolara po osobi. Nude se i kraći izleti - noć pa sve do 11 sati sutradan.

Airbnb ulazi u prostor u kome dominiraju druge kompanije za putovanja, ali, sama kompanija, koji vredi više od 30 milijardi dolara, prevazilazi svoj poslovni model koji se zasniva na iznajmljivanju kuća i stanova u izgradnju platforme koja pomaže ljudima sa svim aspektima putovanja, uključujući i gde da ostanu, šta da rade i kako tamo da stignu.

Foto: Pixabay

U kompaniji očekuju da će ih avanture podići na neki novi nivo, i da će im pomoći u razvoju.

Paketi koje nude uključuju lokalne vodiče, smeštaj, hranu i prevoz u okviru putovanja. Troškovi prevoza do i od turneje i avionska karta, nisu uključeni u paket. A putovanja su ograničena na 12 gostiju.

Obilasci su ekskluzivni, navode u Airbnb i "obično se ne nalaze na bilo kojoj drugoj velikoj platformi za rezervacije", navodi se u saopštenju kompanije. A ističu da su jeftiniji od konkurencije koja je sve agresivnija.

Imaju i "put oko sveta", putovanje od 80 dana koje košta 5.000 dolara i obuhvata 18 zemalja.

I sam suosnivač Airbnb Brajan Česki ranije je najavio da velike promene čekaju kompaniju ove godine.

(Telegraf Biznis)