Sloj po sloj - kućica: Firma pomerila granice u 3D štampi, nama liče na silose, da li biste ovde živeli?

Iako je kuća napravljena pomoću robotske štampe, njeno prirodno drvo, obilno dnevno svetlo i pogled na prirodu pružaju jedan novi, viši nivo kvaliteta

Foto: Shutterstock

U svetu inovativne arhitekture i modernog dizajna, sve manje ima mesta za neke ustaljene, konvencionalne obrasce.

Firme LakeFlato i ICON3DTech, jedni od lidera u SAD kada je reč o naprednim građevinskim tehnologijama i pioniri 3D štampanja velikih razmera, predstavili su #HouseZero.

U pitanju je prva kuća završena kao deo ICON-ove nove serije Exploration, usmerene na 3D štampane domove. LakeFlato je intenzivno sarađivao sa ICON-ovim programerima softvera, inženjerima robotike i naučnicima koji se bave materijalima, kako bi kreirao novi skup arhitektonskih strategija.

Te strategije imaju za cilj da maksimiziraju prednosti 3D štampanja kao efikasne, otporne i izdržljive tehnologije izgradnje.

Iako je kuća napravljena pomoću robotske štampe, njeno prirodno drvo, obilno dnevno svetlo i pogled na prirodu pružaju jedan novi, viši nivo kvaliteta. Dizajn je prijatan, praktičan, i proširuje mogućnosti performansi tehnologije 3D štampanja.

Kako je navedeno iz firme LakeFlato, kuća je dizajnirana za neto-nultu energiju, sa ciljem da pomeri granicu aditivne proizvodnje.

Aditivna proizvodnja je, inače, način proizvodnje gde se iz digitalnog modela stvara trodimenzionalni predmet. 

 

Ova vrsta štampa se može zamisliti kao štampa tankih horizontalnih slojeva, pri čemu ti slojevi predstavljaju horizontalni presek predmeta.

Video: Ovo je dokument koji vam je potreban za subvencije za stan

(Telegraf Biznis/Foto: embed/Instagram/lakeflato)