Srbin u Nemačkoj pronašao "caku" da za male pare kupi sav nameštaj: Slikao je i sve objasnio

U Minhenu postoji takozvana "Halle2", gde se prodaje lepo očuvan polovni nameštaj

Sigurno ste do sada barem od jedne osobe čuli da stanovi u Nemačkoj dolaze bez ijednog komada nameštaja. Ako pak niste bili upućeni, trebalo bi da znate da se potraga za nekretninom značajno razlikuje u jednoj od najjačih ekonomskih sila na svetu.

Dok smo mi navikli da je svaki stan za iznajmljivanje delimično ili potpuno opremljen, u Nemačkoj je to dodatni trošak o kojem bi trebalo da mislite pre nego što odlučite da se upustite u ovu avanturu.

Ipak, Nemci i za to imaju rešenje. I ne krije se u salonima nameštaja.

Kako ukazuje jedan Srbin na Tviteru, u Minhenu postoji takozvana "Halle2", nešto poput našeg Sajma, gde se prodaje lepo očuvan polovni nameštaj.

- Halle 2 je u vlasništvu grada i jedan od ciljeva je smanjivanje količine otpada tako što ljudi doniraju sve ono što je još uvek upotrebljivo i očuvano, a prodaja po simboličnoj ceni pokriva troškove održavanja. Pored nameštaja možete naći zimsku opremu, skije za 10-ak eura - piše Nebojša.

Takođe, mogu se naći i bicikli, oprema za vežbanje, slike, električni uređaji...

- Ako volite da kopate i prebirate po originalnim CD-ovima (igre, muzika, filmovi za 0,50 do 2 eura), ploče i sve knjige za 1 euro, dečije knjige, puzle, društvene igre i gomila koječega - dodaje.

Kako navodi, vredniji artikli se svake subote prodaju na aukciji.

- Prihod daju u humanitarne svrhe. Ako imate nešto što je očuvano a ne treba vam, možete ovde donirati - pojašnjava.

Kao jedini negativnu stvar navodi to što ima onih koji "i pokušavaju da iskoriste niske cene pa ujutro čekaju ispred vrata na otvaranje kako bi možda našli nešto što mogu da preprodaju".

Još jedna stvar na koju treba da obratite pažnju prilikom iznajmljivanja stana u Nemačkoj je i razlika o toploj i hladnoj kiriji, o čemu je svojevremeno Telegraf Biznis pisao.

Video: Ambasadorka Konrad: Nemačka je najveći investitor u Srbiji, a interesovanje ne prestaje da raste

(Telegraf Biznis)