Pet razloga zašto je dobro uložiti novac u Crnu Goru: Našli smo i idealnu lokaciju za investiranje

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crna Gora ima čak 117 plaža, šest starih gradova, tri nacionalna parka i brojna jezera

Foto: Promo

Investiranje u nekretnine i dalje važi za jedno od najsigurnijih utočišta za vaš novac, a ako možete da spojite lepo i korisno - onda je to dobitna kombinacija! Jedno mesto pruža vam osećaj kao kod kuće, mogućnost da ste za manje od sat vremena na moru, blizinu atraktivnih lokacija i šansu da je vaš budžet uvek u plusu.

Donosimo vam pet razloga zašto je idealno da ovog leta investirate baš u Crnu Goru.

Foto: Pixabay

Šta to ima, što Španija nema?

... odgovor je: osećaj doma! Ovo nas podseća na jednu anegdotu, koju je čitateljka ranije podelila sa nama. Proputovala je pola Evrope, od Nice do Lisabona, Barselone i Sicilije, ali uvek je morala bar pet dana leti da poseti crnogorsko primorje.

Tu potrebu pravdala je osećajem doma i pripadnosti jednom mestu, bez obzira na granice. Starim uspomenama, poznatim ulicama, srdačnim ljudima...

Avionom za 45 minuta do mora

Zamislite da sada ispijate kafu na Zemunskom keju i da pogled na Dunav želite da zamenite talasima u Budvi. U trajanju jednog školskog časa tu ideju možete pretvoriti u viziju.

"Dok kažeš keks", ili "dok krene posluženje na letu", već ćete biti na crnogorskom primorju. Bilo da slećete u Podgoricu ili Tivat, do prve lokacije koja izlazi na more, treba vam manje od 40 minuta.

To baš ne može da se kaže za svaku zemlju sa izlazom na more u svetu, zar ne?

Foto: Promo

Skriveni biseri Jadrana

Ako se i dalje razmišljate da li je investicija u Crnoj Gori baš po meri vašeg ukusa, podsetićemo vas svih onih skrivenih bisera koje ova zemlja čuva.

Crna Gora ima čak 117 plaža, šest starih gradova, tri nacionalna parka i brojna jezera. A da ne spominjemo da sve vreme dok se vozite ka njima, uživate u jedinstvenom prizoru: s jedne strane more, a sa druge strane masivna brda omeđena šumom.

Zarađujete i kad niste tu

Nekretnina na crnogorskom primorju je nekretnina koja se sama otplaćuje. Prošle godine letnji aranžmani otišli su za 5 od 10 odsto, a ove godine idu i preko 1.000 evra. Birajući da imate svoju nekretninu, plaćate mir da svake naredne godine ne morate da razmišljate o skoku cena.

A kada niste tu, uvek možete izdavati. Crna Gora počinje da prima prve goste već u maju, a sezona je aktivna do kraja septembra. Složićemo se, ulaganje u Crnu Goru je "win-win" situacija?

Foto: Promo

Gde investirati?

Odgovor ,,gde investirati" je ujedno i peti razlog investiranja u Crnu Goru.

"Riviera Montenegro Hotel & Residences" je jedinstveni i prvi takav u zemlji, kompleks brendiranih apartmana, opremljenih u celosti po standardima svetski poznatog hotelskog lanca sa pet zvezdica.

Smešten u Budvi, nudi 212 pažljivo dizajniranih stambenih jedinica, 144 raskošne hotelske sobe i čak 27 ekskluzivnih radnji na ukupno 3.000 kvadratnih metara.

Zašto je baš ovaj kompleks idealan za ulaganje vašeg novca? Navešćemo vam dva razloga:

  1. Vlasnici apartmana ne samo što će moći da uživaju u svim benefitima kompleksa, već mogu i da prepuste kompletno vođenje svoje nekretnine samom hotelu, ukoliko žele da je izdaju tokom sezone ili cele godine i
  2. Inostrani kupci kupovinom nekretnine mogu sebi osigurati dozvolu boravka u Crnoj Gori i priliku da postanu njen državljanin.

Takođe, tu je i blizina aerodroma o kom smo pričali, svi oni skriveni biseri Jadrana i sve što vam je neophodno da se osećate kao kod kuće unutar kompleksa.

Završetak radova je planiran početkom 2027 godine, a već sada je prodato čak 50 jedinica. Da li biste uložili svoj novac u Crnu Goru?

(Telegraf Biznis)