Deo tvrđave dat u zakup, stigla samo jedna ponuda: 800 evra mesečno za Bezistan na 30 godina

V. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Komisija je prihvatila ponudu ugostitelja koji se bavi proizvodnjom mantija i pita

Foto: Shutterstock

Grad Novi Pazar dao je danas pod zakup ugostiteljski objekat na južnoj tabiji Novopazarske tvrđave, Bezistan, na 30 godina.  Za ovaj prostor komisiji je dostavljena samo jedna ponuda, objavio je lokalni radio.

Prostor je preuzeo preduzetnik Jasmin Dervišnurović, vlasnik zanatske radnje "Sve pod sač", koja se bavi proizvodnjom mantija i pita koji je jedini dostavio ponudu, i to u visini početne cene mesečne kirije od 882 evra, što je komisija i prihvatila.

Njemu je pod zakup dat objekat ukupne površine 98 kvadrata, koji se u katastru vodi kao poslovni prostor, odnosno, zgrada ugostiteljstva.

Za sve radove na objektu ovaj preduzetnik će morati da dobije saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika i neće imati pravo da od lokalne samouprave traži refundaciju troškova ili odbijanje od kirije iznosa koji bude uložio u adaptaciju i renoviranje Bezistana.

Iznajmljeni prostor može da koristi samo za obavljanje ugostiteljske delatnosti, i to u svrhu unapređenja turističke ponude Novog Pazara i očuvanja ambijentalne celine Novopazarske tvrđave sa Starom čaršijom.

Početkom septembra, posebno formirana Komisija lokalne samouprave proglasila je jedinu pristiglu prijavu neispravnom i poništila prvi oglas za davanje Bezistana pod zakup.

Zainteresovan za zakup tog ugostiteljskog objekta i tada je bio Dervišnurović, ali je u dostavljenoj ponudi izostavio da upiše i iznos mesečne kirije koju nudi.

Južni bedem Novopazarske tvrđave prešao je prošle godine u vlasništvo Grada, a nedavno su počeli radovi na njegovoj restauraciji i sanaciji, prenosi Sandžak live.

(Telegraf Biznis)