Cena kroasana u CG duplo veća nego na istom mestu u Beogradu, a testirali smo i da li je ukusniji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za kapućino i pecivo dali smo 5,5 evra ili 645 dinara

Foto: Telegraf.rs

U poznatom lancu kafića koji posluje u Srbiji, ali i u Crnoj Gori, ovog jula smo poručili prazan kroasan i kafu, preciznije - kapućino.

Da li je puterasto pecivo naprasno postalo hit i na Balkanu, a ne samo u Francuskoj i Italiji - ne znamo, ali nas neke cene iznenađuju.

Naime, kroasan smo u Tivtu platili 2.60 evra, maltene koliko košta i u Parizu, a poređenja radi - ovaj proizvod u lokalima istog brenda u Beogradu košta tačno 155 dinara.

Varijante sa kačkavaljem i šunkom, odnosno slatkim kremom - još su skuplje u oba grada.

Dakle, prevedeno u dinare, oko 305 RSD ćete platiti prazan kroasan u Kotorskom zalivu, što nam sugeriše da lokacija, ipak, igra veoma bitnu ulogu u formiranju cene.

To je, svakako, nešto što turisti i očekuju kada dođu na letovanje, posebno u špicu sezone.

Što se tiče kapućina koji smo poručili, njegova cena je 2.90 evra i odgovara "beogradskoj", a razlike u usluzi nema, osim što dobavljač pecivom de facto nije isti; ne zbog cene, već izgleda i ukusa kroasana.

Koji je bolji? To je već subjektivni doživljaj.

Sve u svemu, znamo da vam na moru ova hrana zasigurno neće biti prvi izbor, ali je ukusna i lagana užina, koja savršeno ide uz toplu kafu.

Taj "trend" je prepoznala i Korčula, gde su cene takođe podivljale. Za dva kroasana i čaj, turista treba da izdvoji čak 16 evra, i to sa popustom.

A sa skupim kroasanom od 4 funte muku muče i Britanci, još od početka godine.

(Telegraf Biznis)