"Cene kriju, pa naplate kako im dođe": Proverili smo koliko košta dan u Guči, plaća se i prenosni toalet

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cene u hotelskom smeštaju za dane Sabora kreću se oko 4.800 dinara sa doručkom

Foto: Telegraf

Dragačevski Sabor trubača, 62. po redu, zvanično se održava od 11. do 13. avgusta ove godine.

Da ovoj manifestaciji godine koje prolaze ne mogu apsolutno ništa, najbolje pokazuje i velika zainteresovanost posetilaca da tokom trajanja Sabora nađu smeštaj u ovoj dragačevskoj varošici, o čemu je Telegraf Biznis nedavno pisao. 

Cene u hotelskom smeštaju za dane Sabora kreću se oko 4.800 dinara sa doručkom, dok je zakup čitavog apartama u toku trajanja manifestacije oko 800 evra, ali u njemu može prespavati nekoliko odraslih osoba.

Ipak, smeštaj je samo prvi na spisku troškova, a dan ne mođe da prođe bez čuvenih festivalskih đakonija i osveženja.

- Na nekim štandovima su cene istaknute, ali na mnogima nisu, pa te "ošure" kako te procene i kako im u tom trenutku dođe - kaže jedan od posetilaca.

Ipak, na većini mesta pljeskavica košta oko 300 dinara, ali ima i onih gde ćete ovaj specijalitet sa roštilja platiti 600 dinara. Pomfrit je 200, a pivo oko 250 dinara. Komadi mesa, poput vešalice, pilećeg belog mesa, kobasice ili batka koštaju oko 500 dinara.

Prilično su skupi mlečni proizvodi poput kajmaka i sira za koje je za 100 grama potrebno izdvojiti oko 300 dinara, dok čaša jogurta košta 150 dinara. Kilogram prasećeg pečenja košta 2.500 dinara, a jagnjećeg 3.000, koliko košta i kilogram ribe sa roštilja.

Možda i najjeftinija je domaća rakija za koju je potrebno izdvojiti 100 dinara, dok litar kisele vode košta 300.

(Telegraf Biznis/P. Ivković)