Žene se češće odlučuju na ovaj korak: Kako do svog prvog stana?

A. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada smo nedavno razgovarali sa ženama o kupovini stana na kredit, sve su se usaglasile da im je najvažnija sigurnost u turbulentnim tržišnim vremenima

Foto: Promo/ Petar Šarčev

Žene često preuzimaju ulogu inicijatora u donošenju važnih kupovina u porodici, uključujući pametne investicije kao što je kupovina stana.

Kada smo nedavno razgovarali sa ženama koje su vlasnice nekretnine na svoje ime, rekle su nam da im je najbitnije kod kupovine na kredit - sigurnost u turbulentnim tržišnim vremenima.

Ta sigurnost se može opisati i ovako:

  • Stabilna i predvidiva kamatna stopa;
  • Niže učešće;
  • Fleksibilan period otplate;
  • Što manje papirologije.

Iako ne deluje kao "skroman" set kriterijuma, uz ponudu AIK Banke do 31. decembra možete ostvariti želju o sopstvenom krovu nad glavom "čekirajući" baš sve sa spiska.

Uz tradicionalno pomeranje granica i veru da je "klijent zaista onaj koji se prvi i poslednji pita", banka je pripremila ponudu koja se retko odbija, posebno ako kupujete svoj prvi stan jer je do njega moguće doći uz učešće od 10%!

Ova ponuda se odnosi na kupovinu prvog stana, bilo u novogradnji ili starogradnji. Kupci prvog stana mogu još više sebi da olakšaju ulazak u kredit za rešavanje stambenog pitanja ukoliko platu udruže sa solidarnim dužnikom, na primer jednim od roditelja.

Maksimalni iznos kredita je čak 500.000 evra, koje je moguće otplatiti u roku od 30 godina. Klijentima je na raspolaganju kombinovana kamatna stopa, što znači da u toku prve 3 godine kamata iznosi 4,99%, a zatim se primenjuje promenljiva kamatna stopa od 2,75% + šestomesečni Euribor.

Foto: Promo

AIK Banka vam omogućava da pojednostavite samu procedure i smanjite broj odlazaka u filijalu jer je potrebnu dokumentaciju moguće preuzeti na sajtu www.aikbanka.rs!

Na kraju, ali ne najmanje važno, AIK Banka na sebe preuzima sve prateće troškove, tako da ne morate da razmišljate, a ni da platite troškove procene nepokretnosti i kreditnog biroa, dok za sve zahteve koje klijenti podnesu do 30. novembra Banka ne naplaćuje ni troškove obrade kredita.

(Telegraf.rs/PR)