U beogradskom restoranu rukolu naplaćuju kao dodatak: Dobijete ga u tragovima, a cifra paprena
Često za nju kažu da je kraljica salata, u Srbiji je postala popularna u prethodnih par godina i sa trona skinula - kupus. Naravno, u pitanju je blago ljutkasta, pomalo gorka, rukola.
Zato i ne čudi što joj je cena za 70 grama u prodavnici 150 dinara, ali i ne sprečava ni pojedine restorane da po istoj ceni kao dodatak naplate jedva šaku ove zanimljive salate.
Svaka roba ima svog kupca, pa tako i beogradski lanac restorana, a kog ima i na Trgu republike, ima pravo da rukolu naplaćuje kao dodatak po ovoj cifri.
Samo, postavlja se pitanje da li će neko i sledeći put zažmureti na ovaj nesrazmerni odnos cene i kvaniteta, ili će ih cifra na krajnjem računu ipak "zagrcnuti" i staviti u razmišljanje.
Takođe, zanimljivo je da rukola nije navedena kao dodatak u meniju sa transparentnom cenom, već na pitanje ,,da li se dobija", stiže odgovor da može da se doda u jelo, ali i da se naplaćuje.
Samo cena po kojoj ćete platiti ovo zadovoljstvo je lutrija do samog kraja.
(Telegraf Biznis)