• 1

Milica je bila direktor 15 godina, a onda je napustila srpski san: Koja je to kap koja prelije čašu na poslu?

"Kada sam postala direktorka, dobila sam stotine tapšaša po ramenu, kada sam promenila posao, zanimljivo, oni su nestali"

  • 1

U novoj epizodi podcasta "Kako si na poslu sa Anom i Vesnom", razgovaramo o tome kako da prepoznamo prelomni trenutak da je vreme da menjamo posao.

Zaboravljamo da smo na poslu pre svega svi ljudi, a tek onda zaposleni. Istina je da nam posao oduzme previše vremena, ali ne treba da nam bude preokupacija.

Milica Stojiljković, profesor srpske književnosti po obrazovanju pre nekoliko godina je hrabro ustala sa direktorske fotelje i kreirala radionice za sve kojima treba motivacija za realizaciju ličnih ciljeva.

Sa njom smo pričale o tome kako je ostavila posao za koji danas u Srbiji vlada prilična borba - šta je bila ona kap koja je prepila čašu. Ona govori i o tome sa čim se najjčešće suočavaju najšeče oni sa kojima se sreće u centru za lični razvoj.

Doći do tačke uzmeš život u svoje ruke, i svoj posao, bez obzira na to šta će reći poslodavac, porodica, ili okolina je stvar vežbe. I smirenost koja se uči.

Milica je vodila veliki tim, i bila pod ogromnim stresom, koji nije mogla da izbaci ni trenutnim radom na sebi. Volela je svoj posao, uspeh, ali je shvatila da to nije ono što je raduje.

- Meni je važno bilo da ja budem dobro, a ne da budem dirktor. Važno je pitati i sebe - kaže ona. Podelila je sa nama načine na koje možemo da smirimo sebe i filtriramo buku kako bismo bili spremni za posao i okolinu.

Ističe da danas i uspešni i manje uspešni ljude dele sličnu problematiku - previše su okrenuti ka spolja, i druge, a najmanje ka unutra. Govori o tome da meditacija nije mistika, ali i šta je do poslodavaca a što do radnika da bi se stvorila zdrava sredina.

Dotakli smo se i mladih na početku karijere, naročito prilikom ponašanja za intervjuu za posao. Savetuje da se predstavljamo uvek onakvi kakvi jesmo, jer ćemo u suprotnom uvek morati da glummo tok nekog drugog.

- Posao je razvoj, a njega nema kada je konstantno prisutan sres. On jeste neminovan, ne možemo da utičemo da se ne javlja, ali možemo na to kako on utiče na nas -

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Budite nam dobro!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>