• 2

Raditi za sebe ili raditi za drugog: Marija je radila po 20h dnevno, danas je preduzetnica koja se "isključi"

“Važno je da cenimo svoju vrednost i svoje vreme jer jedino ako mi to radimo, onda će to raditi i drugi ljudi", kaže Marija

  • 2

U novoj epizodi podcasta "Kako si na poslu sa Anom i Vesnom", razgovaramo o tome kako krenuti od nule kada napustite veliku korporaciju. Kako sam osnovati posao i kako naučiti da postavimo i posmatramo stvari iz drugog ugla.

Marija Beranović je preduzetnica, wellness konsultant i vlasnica agencije za masaže na kućnu adresu - mywellness.rs. Po zanimanju je specijalista strukovni terapeut.

Nakon 8 godina u velikoj wellness kompaniji, Marija je odlučila da napusti poziciju generalnog menadžera i započne sopstveni biznis.

Dok je radila u kompaniji, na poslu je u jednom periodu provodila između 16 i 20 sati. Kaže: “Verovala sam da ako sam stalno tu, da ću sve držati pod kontrolom.”

Na pitanje koje pogrešno uverenje je imala o poslu rekla je: “Mislila sam da sam neiscrpna mašina koja nikako ne može da se pokvari.”

Razgovarale smo o tome kako je iz kompanije gde je vodila 80 ljudi odlučila da krene od nule tj od jedne ideje da napravi agenciju za masaže na kućnu adresu.

- Kada sam otišla iz prethodne kompanije imala sam 51 dan propalih godišnjih odmora za poslednje 3 godine. Nikada nisu bili iskorišćeni jer sam mislila da ja moram da uvek da budem tu - kaže ona.

Govorile smo i o tome koliko se stres i pritisak razlikuju kada radimo za nekog i za sebe, kao i šta je ključni i prelomni trenutak kada odlučimo da napustimo posao u kojem smo. Koja pogrešna uverenja o poslu nas vode do burnouta, ali i šta radimo u trenutku kada smo pod velikim pritiskom i preopterećeni smo na poslu.

Marija nam je pričala i o masaži i koja tačno ulja mogu da nam pomognu da se opustimo a koja da se fokusiramo. Ispričala je gde i kako je sebe naučila da se transformiše iz osobe koja “mora da stalno bude tu i drži sve pod kontrolom” do osobe koja sada voli da se isključi i ode negde na par dana. Kaže da kad udalji od svega na nekoliko dana i promeni perspektivu, onda može da svežim očima pogleda sve i lakše i brže reši probleme ili vidi šta treba da se menja.

Jedna od važnih lekcija koju je naučila: “Važno je da cenimo svoju vrednost i svoje vreme jer jedino ako mi to radimo, onda će to raditi i drugi ljudi.”

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Budite nam dobro!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoncha

    26. novembar 2021 | 20:56

    Pa sad su u njenoj pređašnjoj poziciji oni koji rade za nju...i sagorevaju

  • Zeljko

    27. novembar 2021 | 12:53

    radila je samo 20 sati, malo bogami..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>