• 11

Da li su Srbi spremni za veliki otkaz i kako smo došli do toga da vodoinstalater dobija 2.000 € i stan u BG?

"Fokus benefita koji danas nude poslodavci se prebacio na ono što je vama kao čoveku stvarno primarnije nego to da li ćete imati stoni fudbal", kaže Miloš Turinski

  • 11

U novoj epizodi podcasta "Kako si na poslu" razgovaramo o temi koja je postala jedna od važnijih u svetu - Velika ostavka. Govorimo o tome da su radnici konačno stavili svoje zdravlje među prioritete, a ne platu.  

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da više govorimo o tome koliko je važno da budemo dobro dok radimo svoj posao i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje na poslu.

Naš današnji gost je Miloš Turinski iz Infostud grupe koja na jednom mestu okuplja i radnike i poslodavce, i najveća je riznica podatka kada je reč o poslovnom svetu.

Miloš je često naš sagovornik na mnoge teme koje su u vezi sa našim radnim mestima, a kao jedna od novih pojavila se upravo ova koja se tiče samovoljnih otkaza.

U novoj epizodi razgovaramo o tome šta znači pojam Velike ostavke, i da li se taj trend oseća i u Srbiji.

Naš sagovornik nam objašnjava kako je došlo to toga da danas radnici konačno počinju da se pitaju "gde, kako i zašto radim", odnosno da preuzimanju kontrolu nad svojim poslom i ličnim životom.

Dalje, pričamo o tome da li to  stvara probleme za poslodavce, i koje.  Znamo da ono što se sada dešava jeste da otkaze ne daju samo visokoplaćeni i visokokvalifikovani radnici, sa specifičnim znanjima.

Govorimo o tome da li je ovo revolucija novog doba, i zapravo da li će fleksibilno radno vreme postati norma a ne izuzetak. Velika ostavka je inspirisala druge termine za opisivanje radne revolucije kojoj smo svedoci, uključujući „Veliku reimaginaciju“, „Veliko resetovanje“ i „Veliku realizaciju“.

Ovi narativi objašnjavaju kako preispitujemo ulogu posla u našim životima.

Iz svog iskustva, odnosno prema podacima sa kojima raspolaže, Turinski govori koliko su poslodavci u Srbiji spremni da idu i nude "nove" uslove.

Jedna od posledica Velike ostavke je manjak radnika, a posledica tog manjka je podizanje vrednosti plata, zarad privlačenja kadra. Ipak, ceh na kraju opet plaćaju građani, jer troškovi svega rastu.  Komentarišemo i taj začarani kurg.

Čućete i 5 saveta - kako u Srbiji radnici da traže i šta da biraju na oglasima za posao ako žele bolje uslove, ali i koja su najtraženija zanimanja kao i to gde su naši randici kojih nema.

Budite nam dobro!

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite "Kako si na poslu" podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama:

RSS i Google: Kako si na poslu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nestor

    25. mart 2022 | 21:14

    Evo ja sam zanatlija od svoje devetnaeste godine počeo kao pomoćnik a sada imam svoju firmu već 20god i da zarađujem više od većine intelektualaca možda na teži način ali sasvim pristojno živim sa svojom porodicom

  • ne razumem

    25. mart 2022 | 21:02

    sta je lose ako zanatlija zaradjuje malo vise od "intelektualaca".vi ste sad amerika,tamo je to normalno

  • D

    25. mart 2022 | 23:33

    Ako hoce vise da zarade ,uvek mogu da se prekvalifikuju u zanatliju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>