• 0

Brankica Ljamić: "Znanje vlasnika o sebi i poslu, određuje domet uspeha firme"

Naš današnji gost je Brankica Ljamić. Za sebe kaže da je optimista sa obe noge na zemlji i osoba koja veruje u nužnost spoja jasne slike o onome što želimo da se desi i dobronamernih, upornih i doslednih (DUD) aktivnosti koje nas do tamo vode

  • 0

U novoj epizodi podcasta "Kako si na poslu" razgovaramo o važnosti balansa između posla i života. Govorimo o tome da li da dajemo priliku zaposlenima da se izraze i traže ono što im je potrebno. Pitanje je kako svi pomažemo u timu da bismo se osećali bolje.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da više govorimo o tome koliko je važno da budemo dobro dok radimo i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje na poslu.

Naš današnji gost je Brankica Ljamić. Za sebe kaže da je optimista sa obe noge na zemlji i osoba koja veruje u nužnost spoja jasne slike o onome što želimo da se desi i dobronamernih, upornih i doslednih (DUD) aktivnosti koje nas do tamo vode.

Ona je inače doktor nauka iz oblasti upravljanja resursima u malim i srednjim preduzećima i Master Sertifikovani Kouč (MCC). To znači da ima više od 250 sati edukacija i 2.500 sati koučing rada sa klijentima. Zvanje MCC ima nešto preko 1.100 koučeva na svetu, a MCC i doktorat oko 200.

Brankica je preduzetnica već godinama, od pre par godina ima i svoju akreditovanu koučing školu, igru za lični razvoj SYNC game, a objavila je i knjigu - Koliko si spreman da platiš.

Kako dokazana hipoteza njenog doktorata kaže da znanja vlasnika, o sebi i poslu, određuju domet uspeha firme. Iz ličnog iskustva, Ljamić nam otkriva koliko su preduzetnici, odnosno vlasnici firma toga svesni.

Kada traže pomoć - da li je to uvek tek kada dođu do ivice provalije - zdravstvene, finansijske, porodične, kao glavni junak Marko u njenoj knjizi.

Brankica nam govori koje su najčešće greške koje prave preduzetnici i ljudi koji počinju da rade sa koučevima. Objašnjava kako im  koučing i rad sa njima i njihovim ljudima pomaže da se “otkoče” i reše svoje izazove?

Često kaže da naš ego postaje jači kada nauči da bude manji. Čućemo šta to znači i kako doći dotle.

U njenoj biografiji piše kako ume da ne radi i da ne misli o poslu. To ljudi retko kad upišu u svoju profesionalnu biografiju, zbog čega nam sagovornica objašnjava kada je shvatila važnost odmora.

Podelila je sa nama tajnu ako je našla čuveni “balans” ili kako je izgledao proces razvoja njene firme.

Iz njenog bogatog iskustva, izdvaja za nas i vas i 3 najvažnije stvari koje pomažu da se ljudi osećaju dobro i zadovoljno na poslu.

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite "Kako si na poslu" podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama:

RSS i Google: Kako si na poslu

Spotifaj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>