• 0

Radnici i u Srbiji imaju novu krilaticu "isplati li se": Milena kaže da nema povratka na staro

U kom pravcu se kreću razmišljanja zaposlenih po pitanju hibridnog načina rada? Naš današnji gost je Milena Milojević, employee engagement manager u Razvojom centru Majkrosofta u Srbiji

  • 0

U novoj epizodi podcasta "Kako si na poslu" razgovaramo o tome šta je hibridni model rada, kao i da li je to naša nova realnost. Gogvorimo o tome šta radnici danas traže kada je reč o poslovnom okruženju, i kako se jedan međunarodni IT gigant u tome snašao.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da više govorimo o tome koliko je važno da budemo dobro dok radimo i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje.

Naš današnji gost je Milena Milojević, employee engagement manager u Razvojom centru Majkrosofta u Srbiji, ili prevedeno, zadužena je za iskustvo zaposlenih, a upravo je to ono što je postao imperativ kada je reč o zapošljavanju novih kadrova i zadržavanju postojećih.

Očekivanja zaposlenih su veća nego ikada. Žele fleksibilnost i vreme provedeno zajedno sa kolegama i preduzimaju promene u karijeri stavljajući lične ciljeve i ličnu dobrobit kao prioritet. Međutim, razumeti i ići u korak sa novim očekivanjima izazov je sa kojim se danas suočava svaki lider – i upravo to će biti ključno za funkcionisanje hibridnog rada.

Milena nam baš o tome govori, ali i tome kako su oni uveli takav model rada. Otkriva nam i kako se to danas odražava na radnike a kako na poslodavce.

Takođe, iz svog ugla priča o tome da li svedočimo novoj revoluciji, i šta je posao HR u novim modelima rada.

Upravo, izdvojeno je i pet trendova na neistraženom području hibridnog rada, na primer :

Zaposleni imaju novu krilaticu „isplati li se“/Menadžeri se osećaju razapeto/Lideri moraju odlazak u kancelariju učiniti vrednim/Fleksibilan rad ne mora značiti „uvek online“ /Kompanije će profitirati, Milena priča i kako to izgleda "iznutra"

Dok se pitamo da li će takvi modeli ostati u narednom periodu, poslušajte i kako kao radnici da ste prilagodite.

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite "Kako si na poslu" podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama:

RSS i Google: Kako si na poslu

Spotifaj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>