• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kristinin posao je da procenjuje talente: Evo kako prepoznaje da li ste pod stresom, i koji su saveti za uspeh

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naš današnji gost je Kristina Jevtić. Ona je biznis psiholog i specijalizovana je za procenu i razvoj talenata u poslovnom okruženju

  • 0

U novoj epizodi druge sezone podcasta Kako si na poslu razgovaramo o tome kako prepoznati prave radnike za svoj tim, ali i kako nam psihologija u tome može pomoći. Dodatno, razgovaramo o razlici između talenata ovde i u Londonu.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da vise pričamo o tome koliko je važno da budemo dobro dok dobro radimo svoj posao i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje na poslu.

Naš današnji gost je Kristina Jevtić. Kristina je biznis psiholog i specijalizovana je za procenu i razvoj talenata u poslovnom okruženju. Organizacijama i pojedincima pomaže primenom profesionalne psihološke prakse koja je naučno utemeljena.

Kristina je završila master iz poslovne psihologije na Univerzitetu Kingston u Londonu i po povratku u Srbiju bila je na BizLife 30 ispod 30 listi. U Londonu je stekla i prvo praktično znanje kao konsultant iz oblasti upravljanja talentima. Zatim je nastavila da radi kao konsultant u drugim firmama a danas je direktor i zastupnik britanske kompanije i metodologije SHL u Srbiji.

Kristina nam otriva kako se našla u Londonu, ali i zašto je odlučila da se vrati. Iako se bavi psihologijom i razvojem ljudi imala je nekoliko prilično stresnih situacija u karijeri. Priča nam i o tome.

Objašnjava nam svoje iskustvo sa burnoutom i tome kako je ona prepoznala alrame i kako je izašla iz tog perioda.

Otkriva nam kako je došla na ideju da pokrene svoju firmu. Razgovaramo o tome šta joj je bilo najteže u tom procesu, odnosno o tome šta su bili njeni strahovi, odnosno, kako je prevzišla teške periode i izazove.

Priča nam sada kada procenjuje ljude, kako vidi i prepoznaje kada je neko u prevelikom stresu koji dugo traje, kao i šta se tada ulgavnom savetuje.

Za kraj, na osnovu njenog iskustva, daje savete za izlazak iz stresnih i izazovnih poslovnih situacija.

Prema svetskoj zdravstvenoj organizaciji sindrom izgaranja povezan je sa stresom u poslovnom okruženju koji osoba neadekvatno prevazilazi. Kako je tema bliska i učestala, želimo da se o njoj još više javno govori i zato tokom februara i marta podcast realizujemo u saradnji sa proizvodom Neurocalm Zdravlja Leskovac.

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite "Kako si na poslu" podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama:

RSS i Google: Kako si na poslu

YT

Spotifaj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>