• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gejmeri zarade 7 srpskih plata, spremaju se za turnir kao sportisti, a evo kakvo je njihovo zdravlje

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dobro mentalno zdravlje jedan od najbitnijih faktora koji utiču na gejmere, pri čemu su profesionalni eSport gejmeri više zabrinuti

  • 0

U novoj epizodi druge sezone podcasta Kako si na poslu razgovaramo o tome koliko mentalno zdravlje utiče na performanse profesionalnih gejmera i njihove stavove po tom pitanju.

Dobro mentalno zdravlje jedan od najbitnijih faktora koji utiču na gejmere, pri čemu su profesionalni eSport gejmeri više zabrinuti za svoje mentalno stanje od drugih gejmera.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da vise pričamo o tome koliko je važno da budemo dobro dok dobro radimo svoj posao i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje na poslu.

Naš današnji gost je Darko Natalić, menadžer komunikacija kompanije Kaspersky za Istočnu Evropu i Izrael.

Kompanija Kasperski je sprovela ogromno istraživanje na temu gejmera i njihovog odnosa prema zdravlju i došla do zanimljivih zaključaka, Darko, sa nama deli zaključak te studije, odnosno, šta je pokazalo istraživanje, koliko gejmeri brinu o svom zdravlju.

Objašnjava nam da li ima podele u smislu sektora, na primes esport gejmeri, kome je više stalo do zdravja. Naročito što ponekad, možda je to predrasuda, gejmere zamišljamo kao osobe koje sede za stolom, u fotelji, ili krevetu , sa mišem ili drogom opremom, a da ne vode računa o svojim zdravim navikama, Darko nam otrkiva da li je to tačno.

Priča nam o tome kako brinu o sebi, da i dovoljno spavaju i da li u tome "prepisuju" praksu sportista.

Kažu da je za uspeh u takmičenjima, ključno mentalno blagostanje, govorimo o tome šta to znači.

Preporučuje, kada je reč o što manje stresa u tom polju, kako da očuvaju performanse opreme i računara.

Pošto se i 2023 godina vidi kao godina u kojoj će sajber bezbednost biti kompanijama na listi proriteta i kada je reč o ulaganjima ali i izazov, biće potrebne određene veštine, a to je reverzibilni inženjering, pojašnjavamo na šta se on odnosi

Da ne bi bilo dodatnog stresa, govorimo o tome kako "obični" pojedinci da radimo da se zašititmo na internetu.

Prema svetskoj zdravstvenoj organizaciji sindrom izgaranja povezan je sa stresom u poslovnom okruženju koji osoba neadekvatno prevazilazi. Kako je tema bliska i učestala, želimo da se o njoj još više javno govori i zato tokom februara i marta podcast realizujemo u saradnji sa proizvodom Neurocalm Zdravlja Leskovac.

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite "Kako si na poslu" podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama:

RSS i Google: Kako si na poslu

YT

Spotifaj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>