• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Biljana se iz Australije vratila u Srbiju: Otkriva nam lekcije dva tržišta, ali i šta je strah od uspeha?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Biljana nam objašnjava šta je revizor danas, jer nekada verovatno pogrešno tumačimo to zanimanje. Govori nam o svom iskustvu - kako izgleda živeti i raditi u Australij

  • 0

U novoj epizodi druge sezone podcasta Kako si na poslu razgovaramo o tome kako je raditi na drugom kontinentu, a kako u Srbiji, šta je revizor, ali i strah od uspeha.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da vise pričamo o tome koliko je važno da budemo dobro dok dobro radimo svoj posao i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje na poslu.

Naš današnji gost je Biljana Bogovac. Ona ima više od 20 godina godine profesionalnog iskustva stečenog kroz poslove i rad sa domaćim i međunarodnim klijentima.

Dugo godina je radila u Australiji, gde je vodila timove u pružanju revizorskih i usluga poslovnog savetovanja. Biljana je član Instituta ovlašćenih računovođa u Australiji ali i ovlašćeni revizor na našim prostorima.

Član je Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera i partner u Sektoru za reviziju PwC kancelarije u Beogradu. Ona danas živi u Srbiji, i majka je troje dece.

Biljana nam objašnjava šta je revizor danas, jer nekada verovatno pogrešno tumačimo to zanimanje. Govori nam o svom iskustvu - kako izgleda živeti i raditi u Australiji, kako je biti radnik tamo.

Priča nam koji su bili tamošnji najveći problemi u odnosu radnik - poslodavac, ali i sada u Srbiji kako izgleda tržište rada.

Govori o tome koji kadrovi nedostaju Srbiji, a s druge strane, koji najviše odlaze. Dotakli smo se i teme održivog poslovanja, odnosno toga kako uskladiti profit i životnu sredinu.

Naša sagovornica radi na vodećim pozicijama i govori nam o tome koliko se u poslovnom svetu poštuje rodna ravnopravnost.

Razgovarale smo i o strahu od uspeha o kojem se retko govori.

Kako je majka troje dece, govori i o svom načinu balansiranja i upravljanju vremenom. Za kraj daje tri saveta da se dobro osećamo na poslu.

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite "Kako si na poslu" podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama:

RSS i Google: Kako si na poslu

YT

Spotifaj:

(Telegraf Biznis)

Video: Kako da prepoznate da niste samo nervozni već anksiozni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>