• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zašto su današnji mladi takvi i kako raditi sa Y i Z generacijama? Ko kome treba da se prilagodi?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta je važno da poslodavci znaju o Y i Z generacijama, odnosno, ko kome treba da se prilagodi - poslodavci njima ili oni poslodavcima?

  • 0

U novoj epizodi druge sezone podcasta Kako si na poslu razgovaramo o tome ko su nove generacije potrošača i lidera, odnosno kako je danas raditi sa Y i Z generacijama, kao njihov kolega, ili šef.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da vise pricamo o tome koliko je važno da budemo dobro dok dobro radimo svoj posao i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje na poslu.

Naš današnji gost je Tatjana Mamula Nikolić. Tanja se više od 25 godina bavi istraživanjima marketinga i javnog mnjenja.Vanredni je profesor na Fakultetu za menadžment Univerziteta Metropolitan. Od 2018. godine Tanja je PCC sertifikovani coach od strane International Coaching Federation. Takođe je NLP Business Trainer, CEFE trener, PCM coach kao i Points of You train of trainers.

Objavila je preko 50 stručnih radova, a oblasti istraživanja su merenje vrednosti brenda, donošenje odluka, ponašanje potrošača, ponašanje lidera, ponašanje Y i Z generacije, milenijalsi na radnom mestu, istraživanje unapređenja zapošljivanja osoba sa invaliditetom, mladi i primena digitalizacije, canvas poslovni model i drugi modeli, reinovacija poslovanja i druge menadžerske i liderske teme.

Kako je njeno interesovanje i oblast rada prilično širok, objašnjava nam kako je tekla njena karijera i kako je uvidela šta je interesuje, odnosno kojim istraživanjima i oblastima želi da se bavi.

Njena poslednja knjiga - Nova generacija potrošača i lidera bavi se generacijama Y i Z... Govori nam o tome kako se odlučila da to bude tema, ali i šta je istraživanje pokazalo, odnosno, šta je najviše uticalo na to da nove generacije budu drugačije - tehnologija ili još nešto?

Objašnjava nam šta je važno da poslodavci znaju o Y i Z generacijama, odnosno, ko kome treba da se prilagodi - poslodavci njima ili oni poslodavcima?

Pojedine kompanije u Nemačkoj zaustavile su zapošljavanje generacije Z - onih rođenih nakon 1995. godine jer smatraju da imaju visoke zahteve i više cene svoje slobodne vreme nego rad. Kažu da ove generacije imaju nedostatak poštovanja i strasti. Sa Tatjanom razgovaramo o tome da li oni zaista imaju nerealne zahteve ili prosto samo ne žele da rade po pravilima koja su se pisala generacijama pre njih i sada više nisu i ne moraju da budu relevantna.

Pričamo o tome treba li da da redefinišemo način na koji radimo ili na koji način da se prilagodimo.

Daje nam i savete Y i Z generaciju u smeru posla i karijere, ali i 3 saveta za poslodavce koji zapošljavaju ove generacije.

(Telegraf Biznis)

Video: Kako da prepoznate da niste samo nervozni već anksiozni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>