• 15
 ≫ 

Dok vi spavate, oni vam žderu struju: Još 3 trika kako da uštedite

 ≫ 

Postoje jednostavni trikovi kako kućne aparate noću doslovno izvući iz utičnice i uštedeti struju

  • 15
Zamrzivač

Foto: shutterstock

Osim drastično skupljeg gasa, eksplozivno rastu i cene električne energije koje predstavljaju teret za mnoge potrošače u svetu. I kod nas se apeluje na uštede.

Noću, kada je svetlo ugašeno, a vi ležite u krevetu, postoje kućni aparati koji "gutaju" struju. Pisali smo nedavno da je bojler jedan od njih.

Bilo da se radi o kablu za punjenje, ruteru za internet ili zamrzivaču – mnogi uređaji noću nepotrebno povećavaju račun za struju. Ali postoje jednostavni trikovi kako te kućne aparate noću doslovno izvući iz utičnice i uštedeti struju (često se isplati promeniti i dobavljača).

Ruter radi i troši električnu energiju 365 dana u godini i, iznad svega, 365 noći. To se svakako odražava na račun za struju. Najbolji savet za uštedu novca: isključite ruter noću. Ne samo da štedite struju, nego se i štitite od hakerskih napada.

Još jedan noćni gutač energije je zamrzivač: godišnje se na korišćenje potroši oko 145 evra. Naravno, proizvodi moraju da se hlade i noću, a ne možete tek tako isključiti struju. Ali ako redovno odmrzavate zamrzivač, ne trošite nepotrebnu energiju.

iPhone, 100 punjača

Printscreen: YouTube/TechRax

Jer što je deblji sloj leda, potrebno je više električne energije za održavanje niskih temperatura. Dakle, ako redovno odleđujete zamrzivač, štedite između 15 i 45 posto na troškovima energije.

Uveče brzo napunite mobilni i ostavite punjač u utičnici? Budite oprezni: punjač nastavlja da troši struju i nepotrebno povećava vaš račun.

Iz tog razloga uvek ga izvucite iz utičnice nakon punjenja ili koristite višestruku utičnicu s prekidačem koji se može isključiti.

Video: Evo kako da uštedite internet na putu ako koristite Google Maps navigaciju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maki

    28. septembar 2022 | 13:42

    Neka štede ovi u vladi

  • 🏂

    28. septembar 2022 | 13:33

    DOKAZANO-MOZE SE 3 DANA BEZ VODE I 7 BEZ HRANE- AJMO SVI SADA SOLIDARNO 😂😂😂-ZA GRČIĆA 😂😂😂

  • Aca

    28. septembar 2022 | 13:33

    Ja nemam tih problema,meni isekli struju... tako da su mi sad sve uticnice pune! Bojler je na ON 24\7, sporet,zamrzivac...sveeeeee i potrosnja mi je 0 dinara ahahhahahaha

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>