• 0
 ≫ 

Ovaj voz pokreću sunčevi zraci: Japan "juri" ka čistoj energiji

 ≫ 

Japanska vlada podstiče velike javne i privatne studije u nadi da će dekarbonizirati železnički sektor

  • 0
Solarni voz Japan Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

U gradu Tokorazava u Japanu pušten je u upotrebu voz "The Leo Liner" sa gumenim točkovima koji koristi XNUMX%solarnu energiju bez zagađivanja životne sredine prenosi raillynews.

Voz dobija energiju iz solarne elektrane Seibu Takeiama sa 31.080 solarnih panela na 13,5 hektara zemlje u gradu Jokosuka, prefekturi Kanagava.

U pitanju je elektrana koja proizvodi blizu 10.000.000 kilovat sati godišnje. Železnička grupa Seibu, koja je odlučila da proširi svoju delatnost u oblasti čiste energije, ima devet elektrana širom Japana posvećenih solarnoj energiji, kako bi zadovoljila potrebe društva i doprinela prevenciji globalnog zagrevanja.

Cilj je značajno smanjenje emisije CO2 u svim industrijskim i komercijalnim aktivnostima Seibu grupe. Ovo je inače jedini voz u Japanu koji se napaja direktno iz najveće solarne stanice Seibu grupe.

Da bi smanjila emisiju CO2, japanska vlada podstiče velike javne i privatne studije u nadi da će dekarbonizirati železnički sektor u Japanu.

Podsetimo, Evropska unija je danas postigla politički dogovor o uvođenju carine na uvoz robe kao što su čelik i cement, tokom čije se proizvodnje emituje znatna količina ugljen-dioksida.

To je prvi dogovor takve vrste u svetu, koji ima za cilj da podrži evropske industrije na putu dekarbonizacije.

Video: 9 efikasnih načina za uštedu energije na poslu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>