• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odmor od posla na stolici koja pojačava zvuk vetra i reke: Iskustvo koje opušta sva čula

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedinstveni dizajn stolice prikuplja zvukove oko reke i usmerava ih ka vašim ušima

  • 1
Stolica koja pojačava umirujuće zvukove prirode, reciklirana plastika Foto: Eun Whan Cho / Mootaa / Ferrari / Profimedia

Stolice jedinstvenog dizajna postavljene su duž obala reke Han u Seulu, glavnom gradu Južne Koreje, kako bi šetačima, a posebno preopterećenim zaposlenim ljudima, pružile posebnu vrstu odmora za sva čula.

Stolica funkcioniše na isti način na koji i stavljanje ruku oko uha, koje stavljamo kako bismo bolje čuli. Zato stolica i nosi naziv "Stolica za pojačavanje čula", a ovaj jedinstveni komad dizajniran je da bude mesto gde građani mogu da dobiju trenutak razmišljanja, opuštanja i mira.

Jedinstveni dizajn stolice prikuplja zvukove oko reke i usmerava ih ka vašim ušima, stvarajući jedinstveno iskustvo koje pomaže ljudima da se opuste, što je više nego neophodno u današnjem brzom svetu u kom sve više ljudi pati od sagorevanja na radnom mestu. Brojim zaposlenim ljudima postala je rutina da tokom dana ovde naprave predah za sva čula.

- Ova reka je jedno od retkih mesta gde se oseća priroda u ovom zagađenom gradu - rekao je dizajner Eun Vhan Čo, kome je gradska vlada Seula naručila da napravi stolice.

Kada se sedi na ovim stolicama, zvuci drveća i reka se pojačavaju, a sve ostalo utihne. Naslon stolice u obliku megafona ne samo da pojačava vaše čulo sluha, već i blokira vaš periferni vid, omogućavajući vam da se potpuno fokusirate na ono što je ispred vas i pomaže vašem umu da uguši sve ometajuće misli i emocije.

(Telegraf Biznis)

Video: Doktorka otkriva kako da se borimo sa izgaranjem na poslu: Kompanija osmislila rešenje protiv stresa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    25. maj 2023 | 13:10

    Ovo treba kod nas da naprave pored reka i u parkovima,ali koga briga za nas.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>