• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Raspisan konkurs za privredne subjekte za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

redmet Javnog poziva su mere zamene spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača, postavljanje termičke izolacije spoljnih zidova

  • 0
krecenje renoviranje stana Foto: Shutterstock

Grad Pančevo raspisao je Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji tog grada u okviru projekta "Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji".

Kako se navodi u pozivu, cilj sprovođenja ovih mera je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije (OIE) u domaćinstvima na teritoriji Pančeva.

Dodaje se da domaćinstva koja ispunjavaju uslove za dodelu bespovratnih sredstava na osnovu Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji Pančeva za 2023. mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, izabranim putem ovog poziva.

Predmet Javnog poziva su mere zamene spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača, postavljanje termičke izolacije spoljnih zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru, kao i ispod krovnog pokrivača ili tavanice, zatim zamena postojećeg grejača prostora na čvrsta goriv kao što su kotao ili peć, efikasnijim kotlom na gas ili biomasu, ali i ugradnja toplotnih pumpi.

Energetska sanacija predviđa i zamenu postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela i pratećeg pribora, ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode, ugradnju solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, kao i ugradnje dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije, ali i izrade neophodne tehničke dokumentacije i izveštaja izvođača radova na ugradnji solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju struje. Rok za podnošenje prijave je 30.novembar.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>