• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ispod Markovog trga "leži" više od tone otpada: Ronioci izvukli tri bojlera, dva kotla, nekoliko telefona..

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akcija će trajati još nekoliko nedelja

  • 0
Trg Svetog Marka, Venecija Ilustracija: Pixabay

Venecijanski gondolijeri su se ovih dana ponovo pretvorili u ronioce kako bi u okviru pretprošle sezone akcije čišćenja otpada iz dva venecijanska kanala izvukli čak 1.500 kilograma smeća.

- Ovo je rekordna količina do sada - rekli su juče članovi venecijanskog udruženja ronilaca-gondolera, koje posluje pod imenom Gondolije.

U ovoj akciji čišćenja otpada očišćen je deo Velikog kanala i manji kanal San Triovaso, a naredna i poslednja operacija u sezoni održaće se 21. aprila u Muranu, prenosi Hina.

Pegle, radijatori, bojleri, mobilni telefoni, gume...

Gondolijeri se, zajedno sa volonterima, godinama aktivno uključuju u borbu protiv smeća bačenog u kanale venecijanske lagune.

Ove godine su u potrazi za otpadom zaronili u more ispred Markovog trga. Odatle su izvukli peglu, tri radijatora, dva kotla, nekoliko gvozdenih cevi i tri dugačka oluka.

U odbačenom smeću pronašli su i dva propelera, četiri mobilna telefona, 40 guma, hiljade staklenih flaša i jednu ličnu kartu, prenosi Hercegovina.info.

Akcija će trajati još nekoliko nedelja, pišu lokalni mediji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>