• 0

Crveni alarm za Maska i Teslu: Akcije bi mogle da se srozaju na samo 10$

Za nekoliko meseci cena akcije kompanije se prepolovila

  • 0

Kako dalje budu padale akcije kompanije Tesla, tako će se povećavati verovatnoća da će ta kompanija u narednim godinama biti prodata.

U to veruje analitičar Morgan Stenlija koji je izneo svoj crni scenario prema kojem bi vrednost akcija Tesle moge da se srozaju na samo 10 dolara.

Teslina berzanska trgovina posle povećanja kapitala od 2,4 milijarde dolara postala je intezivnija posle objave jednog analitičara koji je raspon pitanja s kojima se suočava proizvođač električnih automobila nazvao  “situacijom za crveni alarm”.

Akcije su padale devet, od deset poslednjih dana u trgovanju, što je rezultat zatvaranja ponude novih akcija i zamenjivih obveznica. Tesla je na taj način želela da ojača svoj bilans. U tom rasponu izgubila je više od 20 odsto.

Očekivano, posle pada cena akcija strani analitičari su pljuštali kritike, a investitori su pokazali zabrinutost zbog Tesline potrošnje i problema sa auto-pilotom koji je direktor Ilon Mask označio kao ključ budućnosti za ovu kompaniju iz Silicijumske doline.

Adam Džons, broker s Volstrita rekao je da bi Teslin rastući dug i rizik od posledica trgovinskog rata mogao da utiče na pad cena akcija i svoju procenu za tržište medveda (očekivanja investitora da će cene padati) koja je pre bila 97 dolara, spustio na samo 10 dolara.

Od prošle godine, cena akcije se gotovo prepolovila. Danas, ona je na oko 205 dolara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>