Oglasio se vlasnik "Spilita": Nismo ruski lopovi i prevaranti, svi će dobiti svoj novac

On je istakao da će biti uspostavljen budžet za povraćaj novca, te da ni kupci, ni zaposleni neće ostati kratkih rukava

Ruska kompanija nameštaja "Spilit" je iznenadnim odlaskom iz Srbije izazvala veliko ogorčenje, a posle brojnih članaka u medijima, srpskoj javnosti se otvorenim pismom obratio Andrej Hodašević, vlasnik dve velike fabrike nameštaja u Rusiji, koji stoji i iza firmi koje su proizvodile nameštaj u Srbiji.

On je naveo da je pismo uputio da bi se suzbila dalja panika i kako bi smirio kupci, a njegovo obraćanje prenosimo u celosti.

- Poštovani kupci i zaposleni, iskreno se izvinjavamo zbog stresa koji ste pretrpeli na osnovu medijskih objava o „ruskim lopovima i prevarantima“ koji su ukrali vaš novac i pobegli iz zemlje. To nije tačno. Naše kompanije nisu koristile sredstva državnog podsticaja, nismo zadržali za sebe novac kupaca i nismo iz Srbije uplatili nijedan dinar na svoje privatne račune.

Nameštaj

Oglasili se iz fabrike nameštaja Foto: Pixabay

- Sve do prošlog meseca smo redovno finansirali poslovanje kompanija, pri čemu je visina ulaganja samo u toku aprila premašila pola miliona evra. Naši zaposleni su i pored donete odluke o zatvaranju kompanije Nefa nastavili da vam redovno isporučuju nameštaj sve do 23.05. prema planu trebalo je da sva potraživanja kupaca budu obezbeđena nameštajem i rešena.

- Na žalost posle neistinitih objava u medijima izbila je konfuzija u magacinu, te više nismo u mogućnosti da vam isporučujemo nameštaj zbog opasnosti po vas i po naše zaposlene. Želimo da vas uverimo da NIKO OD NAŠIH KUPACA I ZAPOSLENIH neće biti prevaren. Svi ćete dobiti svoj novac.

- Kao vlasnik holding kompanije obećavam da će u njenom okviru biti uspostavljen budžet za povrat novca i da ću do 31.05. srpskoj kompaniji uplatiti sredstva koja će biti dovoljna za isplate svim kupcima i zaposlenima.

Spilit

"Spilit" se zatvara u Srbiji Foto: S.Tasić

- Na nama je da u narednih nedelju dana organizujemo praktično sprovođenje tih aktivnosti, pa ćete naknadno biti obavešteni o broju telefona za kontakt sa ljudima koji će vršiti povraćaj novca. Pored toga ćemo nastojati da ponovo pokrenemo web sajt NEFA.RS kako bismo vas što pre mogli obavestiti o svim koracima koje preduzimamo.

- Molim Vas da se ne prepuštate panici. Nećemo dozvoliti da naše ime i poslovni ugled budu ukaljani, pa ćemo i na kraju poslovanja kompanije postupati u svemu zakonito i u potpunosti korektno - kaže se u pismu koje je potpisoa Andrej Hodasevič, investitor Nefa projekta.

(Telegraf.rs/Kurir)

Tagovi: ruska kompanija, spilit

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (2)
Poređaj komentare:
  • B
    Brana

    Amerofili,rekoh li ja juce da je ovo jedna Ruska prevara i to ako u opste stoje Rusi iza ove firme, naspram 7 miliona sigurno Americkih?Znaci ni ova jedna nije njihova vec domaca!A sta kazu oni sto su pljuvali podsticaje?

  • M
    Milorad

    Dobiće novac, ali malo sutra.